Χουάνγκ - Σάκκαρη 2-1: Άγχος - Λάθη - Αποκλεισμός

ΑΠΕ-EPA

Η πολύ νευρική Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε από τον 3ο γύρο του US Open χάνοντας με 6-3, 5-7, 5-7 από την Κινέζα Χσιγιού Γουάνγκ.

Ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, χωρίς ρυθμό με πληθώρα double faults και με πολλά αβίαστα λάθη, δεν θα μπορούσε παρά να εξελιχθεί σε θρίλερ. Και όντως έτσι συνέβη στην αναμέτρηση της Μαρίας Σάκκαρη με την Χσιγιού Γουάνγκ, που κρίθηκε στο τρίτο σετ και είδε την Νο 3 του ταμπλό, Ελληνίδα πρωταθλήτρια να αποκλείεται από τον 3ο γύρο του US Open.

Η Μαρία είχε πολλά προβλήματα με το σερβίς, δεν τελείωνε τα πολλά μπρέικ-πόιντς που της παρουσιάστηκαν, αλλά για καλή τύχη της ούτε η Γουάνγκ βρήκε ρυθμό από το σερβίς της, που της είχε δώσει 11 άσους στο ματς του 1ου γύρου.

Όμως η μεγάλη νευρικότητα της Μαρίας, έδωσε το δικαίωμα στην Κινέζα να ελπίζει ότι μπορεί να την αποκλείσει κι έτσι έγινε έπειτα από μάχη σχεδόν τριών ωρών.

Εύκολο προβάδισμα

Η Μαρία έκανε νωρίς μπρέικ στο 2-1, αλλά το έδωσε με ευκολία πίσω, χωρίς να καταφέρει να βρει ρυθμό από το σερβίς, για να γίνει το 3-2 και αμέσως μετά το 3-3 με την Ελληνίδα τενίστρια να πετά εκτός γραμμής τα χτυπήματά της τόσο με το forehand όσο και με το backhand.

Ωστόσο, η Σάκκαρη κράτησε εύκολα το σερβίς της στη συνέχεια, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Κινέζας για ένα ακόμα μπρέικ και την ευκαιρία να σερβίρει για το 1-0 στα σετ, στο οποίο έφτασε με ευκολία.

Το μπρέικ, του μπρέικ, ω μπρέικ

Παρά το προβάδισμα, η Μαρία δεν «έλυσε». Το σερβίς της παρέμεινε ασταθές και όποτε έβγαζε καλό πρώτο βιαζόταν να τελειώσει τους πόντους, κάνοντας αβίαστα λάθη. Από την άλλη, όταν το σερβίς της Χσιγιού Γουάνγκ δεν έβγαινε, η Ελληνίδα έπαιζε πολύ παθητικά, παραχωρώντας τα ηνία στην αντίπαλο της, που έφτασε έτσι εύκολα στο 4-1.

Στο 4-2 η Σάκκαρη ήταν 40-15 πάνω, αλλά δύο κακές επιστροφές στο δεύτερο σερβίς έφεραν το 40-40, για να κάνει τελικά το μπρέικ με δύο winners για το 4-3. Ένα μπρέικ που το έδωσε αμέσως πίσω παίζοντας πολύ νευρικά. Και πάλι, όμως, ήταν η σειρά της Γουάνγκ να γίνει εύκολος στόχος με το δικό της κακό σερβίς και ακολούθησε νέο μπρέικ για το 5-4.

Η Σάκκαρη βρέθηκε και πάλι στο σερβίς και έδωσε μάχη για να κρατηθεί στο σετ σώζοντας set-ball, αλλά το 5-5 έγινε 7-5 για την Κινέζα με νέο μπρέικ. Συνολικά στα δύο πρώτα σετ Σάκκαρη και Γουάνγκ απέτυχαν να κρατήσουν το σερβίς τους από τέσσερις φορές η κάθε μία.

Το 3-1 δεν ήταν αρκετό

Το forehand πρόδωσε στο ξεκίνημα του τρίτου γκέιμ την Κινέζα και η Σάκκαρη πέτυχε το πρώτο μπρέικ του τρίτου σετ στο 1-1 με forehand winner. Η Γουάνγκ προσπάθησε να ανοίξει το παιχνίδι παίζοντας με τις γωνίες του κορτ, αλλά ένας forehand winner και ένα καλό πρώτο σερβίς έβαλαν την Μαρία μπροστά με 3-1,  με ένα σερί 3-0.

Κι όμως, η Σάκκαρη έχασε το μομέντουμ και με δύο αβίαστα έδωσε πίσω το μπρέικ για το 3-3. Χάνοντας 10 από τους 12 τελευταίου πόντους, η Μαρία απώλεσε και τρίτο σερί γκέιμ για το 3-4.

Με πολύ ενέργεια και μπροστά στον κίνδυνο να χάσει το ματς, η Μαρία έπαιξε σαν… Σπαρτιάτισσα και τελείωσε με δυνατό forehand το δικό της γκέιμ για το 4-4, αλλά δεν έχτισε πάνω στο μομέντουμ και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο (4-5).

Την ύστατη ώρα η Σάκκαρη έβγαλε ένα love game για το 5-5, βάζοντας πίεση στην Γουάνγκ, που ήταν η σειρά της να σερβίρει. Όντως η Γουάνγκ έδειξε νευρικότητα κάνοντας δύο double fault, αλλά η Σάκκαρη πέταξε στα σκουπίδια κι αυτήν την ευκαιρία (5-6) και η πίεση γύρισε στη δική της πλευρά του κορτ.

Η Μαρία δεν άντεξε, έχασε τα ράλι και μαζί το σετ με 7-5 και το ματς με 2-1.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News