Ρότζερ Φέντερερ: Το αντίο ενός θρύλου του τένις

ΑΠΕ-ΕΡΑ

Τέλος εποχής για μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που είχε την τιμή να αποτελεί πρεσβευτής του το τένις, τον Ρότζερ Φέντερερ.

Μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του παγκόσμιου αθλητισμού τις δυο τελευταίες δεκαετίας και, κατά πολλούς, ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Το πλήρωμα του χρόνου για να πει αντίο από τα κορτ ο Ρότζερ Φέντερερ, ο άνθρωπος που έβαλε το τένις στα σπίτια μιας ολόκληρης γενιάς και με την απαράμιλλη τεχνική του, έκανε ένα τόσο σύνθετο τεχνικά σπορ, να μοιάζει τόσο απλό,  έφτασε.

Στα 41 του χρόνια, ο Φέντερερ μοιράστηκε με τα εκατομμύρια των φίλων του σπορ μια λιτή, μα τόσο περιεκτική ανακοίνωση, με την οποία έριξε τίτλους τέλους στην καριέρα του.

Διαβάστε πώς μας αποχαιρέτησε ο τεράστιος Ελβετός τενίστας.

Το μήνυμα του αποχαιρετισμού

Στην οικογένειά μου στο τένις και όχι μόνο,

Από όλα τα δώρα που μου έδωσε το τένις όλα αυτά τα χρόνια, το μεγαλύτερο, χωρίς αμφιβολία, ήταν οι άνθρωποι που γνώρισα στην πορεία: οι φίλοι μου, οι συναγωνιστές μου, μα πάνω από όλα οι φίλαθλοι – η ψυχή του αθλήματος

Σήμερα, θέλω να μοιραστώ κάτι μαζί  σας.

Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, τα τελευταία τρία χρόνια είχα να αντιμετωπίσω πολλές δοκιμασίες
με τη μορφή τραυματισμών και χειρουργικών επεμβάσεων. Δούλεψα σκληρά για να επιστρέψω σε πλήρη αγωνιστική φόρμα. Γνωρίζω, όμως, καλά και το σώμα μου, τις δυνατότητες τους και τα όρια του, και το μήνυμα που μου έδινε  τον τελευταίο καιρό ήταν σαφές. Είμαι 41 ετών.

Έχω παίξει σε περισσότερους από 1.500 αγώνες σε 24 χρόνια καριέρας. Το τένις μου φέρθηκε τόσο γενναιόδωρα όσο δεν είχα ονειρευτεί, και τώρα πρέπει να αναγνωρίσω ότι είναι ώρα να ολοκληρώσω την καριέρα μου.

Το Laver Cup την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο θα είναι η τελευταία μου διοργάνωση ATP. Ασφαλώς και θα συνεχίσω να παίζω τένις, αλλά όχι στο Grand Slams ή στην ATP.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News