Ρότζερ Φέντερερ: Ο αποχαιρετισμός του Στέφανου Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέλεξε το Instagram για να «αποχαιρετήσει» τον Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα (15/9) το τέλος της καριέρας του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έχει κρύψει ότι ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν ο άνθρωπος που τον έκανε τενίστα. Είχε την τύχη να προπονηθεί αρκετές φορές μαζί του και 4 φορές να τον αντιμετωπίσει στο tour, κερδίζοντας μάλιστα τις δυο.

Έγραψε στο instagram εν είδει αποχαιρετισμού:

«Ήρθε. Είδαμε. Κατέκτησε. Θαυμάσαμε.

Σε ευχαριστούμε Roger Federer που ανέβασες το άθλημά μας σε έναν απίστευτο βαθμό. Κάνοντας αυτό το άθλημα να φαίνεται τόσο εύκολο, αλλά και πολύπλοκο για να σε μιμηθούμε την ίδια στιγμή. Το στυλ σου, η προσωπικότητά σου, το ταλέντο σου, η φινέτσα σου και το πάθος σου, θα μείνουν για πάντα στο παιχνίδι.

Δεν μπορώ να σε ευχαριστήσω αρκετά, γιατί είσαι ο λόγος που άρχισα να ασχολούμαι με το τένις. Ο λόγος που κάνω backhand με το ένα χέρι. Ο λόγος που ονειρεύτηκα για πρώτη φορά, όταν σε έβλεπα να σηκώνεις το τρόπαιο στο Wimbledon το 2004.

Για να ‘ομοσπονδιοποιήσεις’ πραγματικά κάποιον, δεν αρκεί να τον εξουσιάζεις, αλλά πρέπει να το κάνεις με στυλ και με ποιότητα. Και αυτό μπορεί να βρεθεί στο λεξικό της υπαίθρου, χάρη σε εσένα.

Είμαι περήφανος και θα είναι τιμή μου που θα είμαι μέρος του “τελευταίου χορού” σου.»

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News