Νόβακ Τζόκοβιτς: Η προϋπόθεση για να παίξει στο Australian Open 2023

ΑΠΕ

Αυστραλός δικηγόρος, με ειδίκευση σε θέματα μετανάστευσης, αναφέρθηκε στις πιθανότητες επιστροφής του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open 2023.

Στον Νόβακ Τζόκοβιτς έχει επιβληθεί ως γνωστόν απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία για τρία χρόνια μετά τα όσα συνέβησαν τον περασμένο Ιανουάριο όταν επιχείρησε να μπει στη χώρα ανεμβολίαστος.

O Κονγκ Μι Τσάι, δικηγόρος της Μελβούρνης με ειδίκευση σε θέματα μετανάστευσης, μίλησε στο Associated Press για τον Σέρβο τενίστα και την πιθανή επιστροφή του στο πρώτο χρονικά τουρνουά του Grand Slam.

Ο Τσάι ισχυρίζεται ότι υπάρχει παράθυρο στην ποινή και ο Τζόκοβιτς μπορεί να επιστρέψει εάν ο νέος υπουργός Μετανάστευσης Άντριου Τζάιλς άρει την απαγόρευσή του. Και γιατί να μη το κάνει;

Ο δικηγόρος θεωρεί ότι θα ήταν προς το συμφέρον της Αυστραλίας να αφήσει τον Τζόκοβιτς να παίξει στο τουρνουά του 2023 και ότι με βάση την εμπειρία δεκαετιών όσον αφορά τους νόμους περί μετανάστευσης της Αυστραλίας, πιστεύει ότι η απόφαση θα είναι πιθανότατα υπέρ του Τζόκοβιτς εάν μπει στη διαδικασία και κάνει αίτηση για απόκτηση βίζας.

«Δεν υφίσταται κίνδυνος αν του επιτραπεί να επιστρέψει. Δεν θα είναι πρόβλημα για την κοινότητα, είναι ένας από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο και μπορεί να προσελκύσει πολλούς ξένους επισκέπτες. Η ουσία είναι ότι είναι προς το συμφέρον της Αυστραλίας να άρει την απαγόρευση και να επιστρέψει ο Τζόκοβιτς» είπε ο Τσάι.

Λίγο καιρό πριν ο διευθυντής του τουρνουά Γκρέγκ Τίλι είχε πει ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να παίξουν όλοι οι κορυφαίοι παίκτες τον Ιανουάριο στο Australian Open και  στο βίντεο προώθησης του τουρνουά του 2023  «παίζει» και ο Τζόκοβιτς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News