Μπόρις Μπέκερ: Διδάσκει Έλληνες αρχαίους φιλοσόφους στη φυλακή!

Ο Μπόρις Μπέκερ, που εκτίει ποινή φυλάκισης για οικονομικό έγκλημα, παραδίδει μαθήματα στωικισμού στους συγκρατούμενούς του.

Ο Μπόρις Μπέκερ, 53 χρονών σήμερα,  καταδικάστηκε σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση για απόκρυψη οικονομικών στοιχείων και εκτίει την ποινή του στη φυλακή HMP Wandsworth που βρίσκεται έξω από το Λονδίνο.

Στο διάστημα που βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα, ο Μπέκερ εκμεταλλεύτηκε τις δραστηριότητες που προσφέρονται σε αυτό το συγκρότημα φυλακών για να μειώσει την ποινή του μέσω μπόνους που συνδέονται με την καλή του συμπεριφορά.

Ο Γερμανός θρυλικός τενίστας δίδαξε ορισμένους συγκρατούμενούς του τον τρόπο για να αποκτήσουν φόρμα και υγιεινές συνήθειες. Ο ίδιος μάλιστα ωφελήθηκε από αυτή τη δραστηριότητα χάνοντας οκτώ κιλά μέσα σε λίγους μήνες.

Τι διδάσκει ο Στωικισμός

Τώρα επιδίδεται σε μια νέα διδασκαλία κάνοντας μαθήματα στωικισμού στο κελί του. Ο στωικισμός υπήρξε φιλοσοφική σχολή των Ελληνιστικών και Ρωμαϊκών χρόνων (300 π.Χ. – περίπου 250 μ.Χ.). Ιδρύθηκε στην Αθήνα από τον Ζήνωνα τον Κιτιέα και είχε ως κέντρο του την «Ποικίλη Στοά» στην οποία οι μαθητές του παρακολουθούσαν τις παραδόσεις του και γι’ αυτό ονομάστηκαν “Στωικοί”, δηλαδή Φιλόσοφοι της Στοάς.

Βασικοί άξονες της Στωικής Φιλοσοφίας είναι η αρετή, η απάθεια- αταραξία, η ελευθερία, η φύση και η συμπάθεια. Σύμφωνα με τους Στωικούς, η ανθρώπινη φύση είναι κομμάτι της παγκόσμιας φύσης και πρέπει να ζει πρέπει να ζει σε αρμονία με το Σύμπαν.

« Είναι το τέλειο άτομο για να διδάξει αυτό το μάθημα. Είναι ένας δημοφιλής τύπος. Ο κόσμος ξέρει ότι έχει περάσει πολλά στη ζωή του», υποστηρίζουν πηγές της φυλακής.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News