Στέφανος Τσιτσιπάς: Το «κράζουν» πάλι - «Έχεις γράψει αρκετά, αλλά αυτό παραπάει»

ΑΠΕ-ΕΡΑ

Διαδικτυακή διαμάχη ξέσπασε με θέμα τον φεμινισμό από αναρτήσεις του Στέφανου Τσιτσιπά

Μια ακόμα ανάρτηση στο twitter, για την ακρίβεια ένα retweet και σχόλια, του Στέφανου Τσιτσιπά προκάλεσαν αντιδράσεις.

Αρχικά έκανε retweet ανάρτηση του επιχειρηματία Ιμάν Γκάτσι, ο οποίος έγραψε: «Ο σύγχρονος φεμινισμός μαθαίνει στις γυναίκες να μισούν τους άντρες. Τις γυναίκες να μισούν τις γυναίκες που είναι υπερήφανες που είναι γυναίκες. Και κάνει τους άντρες να ντρέπονται που είναι άντρες. Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις κάτι που ήταν αρχικά καθαρό να γίνεται τοξικό». Αργότερα ο Τσιτσιπάς διέγραψε το retweet, αλλά ήταν μάλλον αργά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σχολίασε στη συνέχεια «Οι άνισες κοινωνίες είναι λιγότερο συνεκτικές. Έχουν υψηλότερα ποσοστά αντικοινωνικής συμπεριφοράς και βίας. Οι χώρες με μεγαλύτερη ισότητα των φύλων συνδέονται περισσότερο. Αυτό θα πρέπει να ενθαρρύνεται σε υγιές επίπεδο. Δεν πρέπει να είναι ριζοσπαστικό. Εκεί βρίσκεται το πρόβλημα».

 

Η πρώην τενίστρια και νυν δημοσιογράφος Ρενέ Σταμπς, ήταν μια από τις χρήστριες που αντέδρασαν: «Πώς μπορείς να γνωρίζεις τι βιώνουν οι γυναίκες σε καθημερινή βάση; Θα ήθελες να συζητήσεις με μια Ιρανή γυναίκα αυτή τη στιγμή; Φίλε, έχεις γράψει αρκετά τρελά πράγματα στο Twitter, αλλά αυτό παραπάει. Αντιλαμβάνεσαι πόση ανισότητα υπάρχει ακόμα σ’ αυτόν τον κόσμο;».

Επίσης, η σχολιάστρια αγώνων στο BBC και το Eurosport, Κάθριν Γουιτάκε σχολίασε: «Φαίνεται πως τα έχεις λύσει όλα, οπότε σταματάω εδώ. Μακάρι να είχα το προνόμιο να μπορώ να μην πιστεύω ούτε εγώ στην πατριαρχία».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνέχισε: “Ο φεμινισμός ενδυναμώνει τους ανθρώπους, κάτι που είναι ένας από τους βασικούς λόγους που πρέπει να εμπλακούν οι νέοι. Είναι μια διαδεδομένη εσφαλμένη αντίληψη ότι ο φεμινισμός είναι αποκλειστικά επωφελής για τις γυναίκες και ότι μόνο οι γυναίκες μπορεί να είναι φεμινίστριες. Ο φεμινισμός επιδιώκει στην πραγματικότητα την ισότητα των φύλων, όχι την ανωτερότητα για τις γυναίκες. Και ένας από τους βασικούς στόχους του φεμινισμού είναι να υιοθετήσει μακροχρόνια στερεότυπα φύλου και να τα καταρρίψει, με αυτόν τον τρόπο τα άτομα μπορούν να ζήσουν ελεύθερες και ανεξάρτητες ζωές».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News