Νικ Κύργιος: «Η ζωή μου ήταν εκτός ελέγχου, έπινα κάθε βράδυ»

ΑΠΕ

Συγκλονιστικός Νικ Κύργιος στο ντοκιμαντέρ του Netflix, «Break Point». Ο ατζέντης του που έψαχνε να τον βρει μετά τα πάρτι, η μητέρα του που μιλά για τη δυστυχία του κι ο αγώνας που άλλαξε τη ζώη του.

Συγκλονίζουν όσα αποκαλύπτει για τον εαυτό του ο Νικ Κύργιος στο ντοκιμαντέρ του Netflix, «Break Point». Μιλά για τα προβλήματα ψυχικής υγείας, τη διαχείριση της δημοσιότητας και το αλκοόλ.

Ο Αυστραλός τενίστας, φιναλίστ του Wimbledon το 2022, είναι ο πρωταγωνιστής του πρώτου επεισοδίου της σειράς ντοκιμαντέρ «Break Point» που κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 13 Ιανουαρίου 2023.

Η «New York Post» σε δημοσίευμα της αποκαλύπτει μέρος όσων αναφέρονται στο ντοκιμαντέρ. Μεταξύ άλλων και τη συνομιλία που έχει κάποια στιγμή ο Κύργιος με την κοπέλα του Costeen Hatzi και τον ατζέντη και φίλο του Daniel Horsfall.

«Τα πρώτα τέσσερα ή πέντε χρόνια της καριέρας μου ήταν πολύ χαοτικά. Όταν ο Horse (Horsfall) ήταν σε περιοδεία με εμένα και με φρόντιζε, έβλεπα την ψυχική μου υγεία να καταρρέει κάθε εβδομάδα. Η ζωή μου ήταν κάπως εκτός ελέγχου: έπινα κάθε βράδυ», παραδέχεται ο Κύργιος.

Ο Ντάνιελ Χόρσφολ ανέφερε ότι εκείνες οι στιγμές για τον Κύργιο ήταν «δύσκολες» και συνέχισε εξηγώντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις το πρωί έπρεπε να ψάξει για να βρει τον τενίστα μετά από πάρτι.
Ο Daniel Horsfall λέει απευθυνόμενος στον Νικ Κύργιο: «Συνήθιζα να έχω εφαρμογή με την τοποθεσία σου στο τηλέφωνό μου και κάποια πρωινά έψαχνα πού βρισκόσουν. Σε ποιο ξενοδοχείο ήσουν, σε ποιο σπίτι βρισκόσουν πριν από τουρνουά, πριν από έναν αγώνα. Αυτό ήταν δύσκολο».

Ο Κύργιος μιλά για την προσπάθειά του να αποκτήσει «κανονική» ζωή: «Σκέφτηκα, “Εντάξει, δεν μπορώ να συνεχίσω να το κάνω αυτό. Πρέπει να είμαι πιο ευγενικός με τον εαυτό μου”. Για την ψυχική μου υγεία, δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι ένας από αυτούς τους παίκτες που παίζουν όλη τη χρονιά. Δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό. Εκτιμώ πάρα πολύ την οικογένειά μου, τους πιο στενούς μου φίλους και την Κόζι (Costeen Hatzi) για να βάλω το τένις πάνω από αυτούς. Στην πραγματικότητα πλέον δεν έχω προσδοκίες στους αγώνες μου. Θέλω απλώς να βγω έξω, να παίξω και να διασκεδάσω, να διώξω την πίεση και μετά να ζήσουμε μια πιο φυσιολογική ζωή. Είναι πολύ καλύτερα έτσι, αυτό είναι σίγουρο».

«Έχει ζήσει πραγματικά δυστυχισμένος»

Η Νορλάιλα, η μητέρα του Κύργιου συμμετέχει στο ντοκιμαντέρ «Break Point». Θυμάται ότι ο γιος της «ήταν πάντα θυμωμένος στην αρχή της καριέρας του, γινόταν επιθετικός» και για να αναγνωρίσει ότι «ανησυχώ για αυτόν κάθε μέρα γιατί έχει ζήσει πραγματικά δυστυχισμένος».

Trailer για το «Break Point», τη σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix που απεικονίζει τις προσπάθειες πολλών σταρ του τένις

Ο Κύργιος στη διάρκεια του ντοκιμαντέρ «Break Point», θυμήθηκε τον αγώνα που άλλαξε την καριέρα του στο τένις… τη νίκη του κόντρα στον Ράφα Ναδάλ στο Wimbledon το 2014.

«Δεν ήξερα πραγματικά πόσο καλός ήμουν. Όταν ήμουν 17 ετών, νόμιζα ότι είχα μια έκρηξη ανάπτυξης, μετά άρχισα να ξεφεύγω και να κινούμαι και τα πράγματα έγιναν αρκετά σοβαρά… Το 2014, είχα τη μεγάλη μου νίκη στο Wimbledon και η ζωή άλλαξε. Εκεί που κανένας που δεν ήξερε ποιος ήμουν, βρέθηκαν άνθρωπος που κατασκήνωνας έξω από το σπίτι μου. Αυτός ο αγώνας άλλαξε τα πάντα».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News