ΣΑΚΚΑΡΗ - ΚΟΥΝΤΕΡΜΕΤΟΒΑ 2-1: Πρόκριση στους «16» με προβλήματα στο σερβίς

Η Σάκκαρη κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες που έβαλε η ίδια στον εαυτό της, με την αστάθεια που είχε στο σερβίς. Επικράτησε με 2-1 της Βερόνικα Κουντερμέτοβα και έκλεισε θέση στον γύρο των «16» του National Bank Open όπου θα αντιμετωπίσει την Βικτώρια Αζαρένκα.

Tην πρόκριση στον γύρο των «16» του National Bank Open στο Μόντρεαλ εξασφάλισε η Μαρία Σάκκαρη, αφού επικράτησε με 2-1 σετ της Βερόνικα Κουντερμέτοβα σε ένα απαιτητικό παιχνίδι μετά από 2 ώρες και 39 λεπτά. Ένα βήμα τη φορά για την Ελληνίδα τενίστρια, αφού μπορεί στο πρώτο της παιχνίδι με την Μπούζκοβα να είχε θεματάκια σε σερβίς και αβίαστα λάθη, αλλά σήμερα επούλωσε -στο πρώτο σετ- τις πληγές στον δεύτερο τομέα.

Το πρώτο σερβίς ήταν απών σχεδόν για όλο το παιχνίδι, το οποίο παραδόξως κατέκτησε, αλλά δεν κατάφερε να κλείσει το παιχνίδι στο αμέσως επόμενο. Η Κουντερμέτοβα την πίεσε αλλά το Νο18 του κόσμου, βρήκε τρόπο να αποδράσει, κλειδώνοντας τη συνάντηση με την Βικτώρια Αζαρένκα στον επόμενο γύρο. Με 22 γουίνερ για 45 λάθη έκλεισε το παιχνίδι η Ελληνίδα, 24 προς 48 η αναλογία της Ρωσίδας.

Τα περασμένα πρώτα σερβίς της Σάκκαρη ανά σετ

  • 11/29 37%
  • 24/42 57.1%
  • 20/44 45.5%

H Σάκκαρη μπορεί να ξεκίνησε βάζοντας μόνο 1/8 και στη συνέχεια 5/14 πρώτα σερβίς, στα δύο πρώτα της γκέιμ. Έσβησε διπλό μπρέικ πόιντ, αλλά βρίσκοντας το απαραίτητο βάθος στα χτυπήματά της, ήταν αυτή που έσπασε πρώτη το αντίπαλο σερβίς στο 5ο γκέιμ.

Αστάθεια στο σερβίς, άντεξε στο τρίτο σετ

Τα μπρέικ διαδέχθηκαν το ένα το άλλο, με την Κουντερμέτοβα να ισοφαρίζει σε 3-3, αλλά η Σάκκαρη ξαναέκανε το μπρέικ για το 5-4. Εν τέλει τα περασμένα της πρώτα στο σετ έμειναν πολύ χαμηλά, στο 38% με μόλις 11/29, αλλά τουλάχιστον κέρδισε 7/11 πόντους εκεί και έκλεισε το σετ στο σερβίς της με 6-4, διότι κατάφερε να περιορίσει τα αβίαστα λάθη της στα 9, έναντι των 16 της Κουντερμέτοβα.

To ποσοστό στο πρώτο σερβίς ναι μεν ανέβηκε, αλλά ούτε στο δεύτερο σετ κατάφερε να διατηρήσει το αρχικό προβάδισμα με μπρέικ η Σάκκαρη. Η Κουντερμέτοβα ισοφάρισε άμεσα το αρχικό 2-0 σε 2-2, με τις δύο τενίστριες να συνεχίζουν κρατώντας το σερβίς τους ως το 12ο γκέιμ. Η Μαρία απώλεσε το προβάδισμα του 40-15, με την Κουντερμέτοβα να βάζει πίεση με τις επιστροφές στα δεύτερα σερβίς, οδηγώντας την Ελληνίδα σε 16 αβίαστα στο σετ.

Το τρίτο σετ ήταν ένα… τρενάκι του τρόμου, με τις δύο τενίστριες να έχουν κακή απόδοση πίσω από τα σερβίς τους. Τέσσερα μπρέικ συνολικά είδαμε, μέχρι το 3-3. Το αμέσως επόμενο μπρέικ ήταν και καθοριστικό, αφού η Σάκκαρη έφτασε στο 4-3. Η Κουντερμέτοβα άντεχε μέχρι εκείνο το σημείο στην πίεση από τη βασική, αλλά στο συγκεκριμένο σημείο του παιχνιδού έκανε μαζεμένα αβίαστα (20 από τα 48 σε αυτό το σετ) στις προσεγγίσεις που επιχείρησε στο φιλέ, μαζί με κάποιες λανθασμένες επιλογές χτυπημάτων κατά τη διάρκεια των ράλι.

Η Ελληνίδα κράτησε -σβήνοντας διπλό μπρέικ πόιντ και στο φινάλε- τα δύο επόμενα σέρβις γκέιμ της, που την οδήγησαν στην κατάκτηση του τρίτου σετ και συνάμα στην πρόκριση. Όσον αφορά τη φάση των «16» η Σάκκαρη θα βρει απέναντί της τη Βικτώρια Αζαρένκα, από την οποία ηττήθηκε πέρσι στον ημιτελικό της Οστράβα με 2-0, στη μοναδική τους συνάντηση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News