Davis Cup: Ήττα στο διπλό για τα αδέρφια Τσιτσιπά και τώρα... μονόδρομος η νίκη στο μονό

Τα αδέρφια Τσιτσιπά πάλεψαν απέναντι στους Σλοβάκους, όμως ηττήθηκαν με 2-1 σετ και πλέον η Ελλάδα χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη στο μονό, με τον Στέφανο Τσιτσιπά.
Δεν τα κατάφεραν τα αδέρφια Τσιτσιπά, αφού οι Ζελενάι/Κλάιν επικράτησαν με 6-3, 6-7(5), 6-3 σε 2 ώρες και 12 λεπτά και πλέον η Σλοβακία θέλει μια νίκη για να κλείσει θριαμβευτικά τη σειρά με την Ελλάδα.
To πάλεψαν όσο μπορούσαν, επέστρεψαν στο δεύτερο σετ, όμως τελικά η ανωτερότητα των Σλοβάκων έκανε τη διαφορά.
Εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες στο σερβίς της εθνικής ομάδας και πήραν προβάδισμα με 2-0 τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση από νωρίς, αφού η Ελλάδα δεν έφτασε κοντά σε break.
Στο δεύτερο σετ πήραν σημαντικούς πόντους, ο Πέτρος Τσιτσιπάς ανέβασε την απόδοσή του οδηγώντας το παιχνίδι στο tie break ενώ νωρίτερα τα δύο αδέρφια έχασαν μεγάλη ευκαιρία.
Τελικά με 7-5 έκαναν το 1-1 στα σετ. Στο τρίτο και τελευταίο σετ οι Σλοβάκοι έφτασαν σε break point με τον Ζελενάι να κερδίζει τον πόντο και ο Κλάιν έδωσε προβάδισμα 4-3 στην ομάδα του, που πήρε και το σερβίς.
Οι Σλοβάκοι έκαναν το 5-3 και με δεύτερο συνεχόμενο break πήραν το ματς κι έφτασαν μία νίκη μακριά από την άνοδο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ολυμπιακός: Αγκαλιά με το 48ο - Τι θέλει απόψε για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο
- Χρήστος Τζόλης: Οι δηλώσεις για Καρέτσα και Κωνσταντέλια
- Μαρόκο: Η εντυπωσιακή ανακαίνιση του αθλητικού κέντρου της Καζαμπλάνκα
- Άρης Καρασαββίδης: Όταν έβαλε τέσσερα γκολ στους Ολλανδούς κι έγινε πρώτο όνομα
- Ολυμπιακός-Μίλων 3-0 σετ: Ήταν αυτός που έπρεπε και προκρίθηκε στους τελικούς