ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΝΙΣ: Glory days

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη έχουν σηκώσει στις πλάτες τους ένα σπορ που επί δεκαετίες φυτοζωούσε με ηρωισμούς και… μπαλώματα.

Πριν από έξι μέρες, ο Πολωνός Χούμπερτ Χούρκατς έκλεισε θέση στους τελικούς της ATP και στέρησε από το ελληνικό τένις μια απίστευτη αποκλειστικότητα: να έχει δηλαδή η χώρα μας τη χαρά και την τιμή να είναι η μοναδική με ταυτόχρονη εκπροσώπηση στην τελική φάση της ATP και της WTA! Ένα απίστευτο επίτευγμα, την ώρα που οι ΗΠΑ ή η Γερμανία δεν θα έχουν κανέναν! Ένα επίτευγμα που πιστώνονται αποκλειστικά και μόνο οι ίδιοι οι αθλητές και οι οικογένειές τους.

Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου ξεκινά ένα απολαυστικό δωδεκαήμερο για το ελληνικό τένις, όπου πραγματικά τα αποτελέσματα περνάνε σε δεύτερη μοίρα – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα νιώσουμε και πάλι αγωνία, βλέποντας, με χρονική σειρά, τη Μαρία Σάκκαρη στην Γκουανταλαχάρα του Μεξικού και τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Τορίνο της γειτονικής Ιταλίας να παίζουν κόντρα στους καλύτερους.  

Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι ο Τσιτσιπάς ήταν ο νικητής αυτού του μοναδικού θεσμού το 2019, ενώ συμμετείχε και το 2020. Μοναδικός, γιατί αποτελεί τη μόνη διοργάνωση του τένις όπου οι αθλητές έχουν τρεις ευκαιρίες για να περάσουν στα ημιτελικά, καθώς η πρώτη φάση διεξάγεται με τη μορφή ομίλων, με τους αθλητές και τις αθλήτριες χωρισμένους σε δύο γκρουπ των τεσσάρων.

Για τη Μαρία Σάκκαρη αυτή είναι η παρθενική της συμμετοχή στη διοργάνωση όπου οι προσκλήσεις αφορούν αποκλειστικά τις καλύτερες οχτώ τενίστριες της χρονιάς. Το γεγονός ότι τα κατάφερε στα 26 της χρόνια και όχι ως ανερχόμενο ταλέντο, όπως τόσες άλλες, προδίδει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία της για τη μεγάλη της προσπάθεια να ανέβει επίπεδο σε έναν κόσμο όπου καθημερινά προκύπτουν νέα ταλέντα ή έχουν «πιάσει στασίδι» καταξιωμένες τενίστριες.

Τα δύο Ελληνόπουλα έχουν πολλά ακόμα να δώσουν στο άθλημα, όπως έναν γκραν σλαμ τίτλο ύστερα από έναν τελικό κι άλλους πέντε χαμένους ημιτελικούς που έχουν φτάσει οι δου τους στα τέσσερα μεγαλύτερα τουρνουά του αθλήματος. Η συμμετοχή τους στους τελικούς της WTA και της ATP είναι τυπικά το επιστέγασμα των κόπων τους κατά τη διάρκεια του 2021, ουσιαστικά όμως αποτελούν δικαίωση των κόπων τους όλα αυτά τα χρόνια, γιατί παραμέρισαν κάθε άλλη απασχόληση για να φτάσουν να γίνουν αυτό που όλοι οι Έλληνες σήμερα καμαρώνουμε. Είναι οι άμεσα «υπεύθυνοι» που το ελληνικό τένις βγήκε από τη χρόνια ανυποληψία και ακούγεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News