ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ: «Όταν πήγα στο Τόκιο ένιωθα πως ήμουν στο 50% μου»

Ο Σέρβος μίλησε στο γαλλικό μέσο μετά την ανακήρυξή του ως κορυφαίος αθλητής χρονιάς για το 2021 στην ψηφοφορία του.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αναδείχθηκε καλύτερος αθλητής της χρονιάς για το 2021 από την γαλλική «L’ Equipe» και στο πλαίσιο της συγκεκριμένης βράβευσης έδωσε μία συνέντευξη όπου αναφέρθηκε στην χρονιά που φεύγει, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους συναθλητές του Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ.

Επεσήμανε μεταξύ άλλων πως αν είχε πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το Γουίμπλεντον ίσως η απόδοσή του στο US Open να ήταν σε πιο ικανοποιητικά επίπεδα, ωστόσο δεν μετανιώνει την απόφασή του.

Θυμίζουμε πως ο Νόβακ Τζόκοβιτς που ακύρωσε τη συμμετοχή του στo ATP Cup (1-9/1) δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την απόφαση του σχετικά με την συμμετοχή του ή μη στο Australian Open.

Αναλυτικά κάποια από τα λόγια του Σέρβου τενίστα:

«Μπορεί να τα πήγαινα καλύτερα στη Νέα Υόρκη αν δεν πήγαινα στους Ολυμπιακούς. Θα είχα περισσότερα σωματικά και ψυχικά αποθέματα. Ήδη όταν πήγα στο Τόκιο ένιωθα πως ήμουν στο 50% μου. Το επίπεδό μου ήταν καλό, αλλά μπορούσα να καταλάβω πως δεν είχα πολλά αποθέματα ενέργειας. Και όταν επέστρεψα από το Τόκιο, σκεφτόμουν πως χρειαζόταν χρόνος για να αναρρώσω. Δεν το λέω για να δικαιολογηθώ, αλλά προφανώς θα προετοιμαζόμουν καλύτερα αν δεν πήγαινα στο Τόκιο».

«Ταυτίζομαι αρκετά μαζί τους, γιατί δεν θέλουν να είναι τέλειοι, είναι απλά αυθεντικοί, σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Πολλές φορές οι νεότεροι παίκτες μιλούν για τα ινδάλματά τους και θέλουν να τα μιμηθούν, αλλά ο Ντανίλ, για παράδειγμα, δεν προσποιείται, ούτε προσπαθεί να ευχαριστήσει κανέναν. Είναι ο εαυτός του και δεν τον ενδιαφέρει τι πιστεύει ο κόσμος. Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που προσπαθούν να είναι τέλειοι εντός και εκτός γηπέδου. Αυτό δεν υπάρχει».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News