ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ: Τι του ζήτησαν οι συγκρατούμενοί του πρόσφυγες στην Αυστραλία (vid)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έζησε τέσσερις μέρες μαζί με τους κρατούμενους πρόσφυγες στη Μελβούρνη. Η έκκληση που του απηύθυναν…

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Park Hotel, ένα κέντρο κράτησης κοντά στη Μελβούρνη, ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρέθηκε ανάμεσα σε 36 πρόσφυγες. Ένας από αυτούς με βιντεοσκοπημένο του μήνυμα τον προκάλεσε να πει στον κόσμο τι είδε.

Στο πενταόροφο Park Hotel, που κάποιοι το αποκαλούν «Prison Park», φιλοξενούνται 36 πρόσφυγες, κλεισμένοι για μήνες, ορισμένοι και χρόνια, δέσμιοι της μεταναστευτικής πολιτικής της Αυστραλίας. 

«Κύριε Τζόκοβιτς, σας ευχόμαστε καλή τύχη και είμαστε χαρούμενοι που είστε ελεύθερος», είπε ο Μοχάμεντ Τζόι. «Αν και είμαι εδώ κρατούμενος επί εννέα χρόνια, δεν επιθυμω να δω κανέναν άλλο στη θέση μου».

 

Και συνέχισε: «Έχετε δει από κοντά πώς μας συμπεριφέρεται η Αυστραλία, αν και είμαστε αθώοι πρόσφυγες. Το φαγητό μας είναι αηδιαστικό. Δεν έχουμε ιατρική περίθαλψη. Η ψυχική μας υγεία έχει επηρεαστεί άσχημα. Οι ζωές μας έχουν καταρρεύσει. 

»Είμαστε χαρούμενοι που καταφέρατε να βγείτε έξω σε τέσσερις ημέρες, ενώ εμείς είμαστε ακόμα εδώ μετά από περισσότερες από 3000 ημέρες. Πείτε στον κόσμο τι μας συμβαίνει. Στα αυστραλιανά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, συνεχίστε να κάνετε ερωτήσεις. Αυτή είναι η μόνη μας ελπίδα. Πείτε στον κόσμο για εμάς» κατέληξε.

Δείτε το βίντεο με την έκκληση στον Νόβακ Τζόκοβιτς

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News