AUSTRALIAN OPEN: Η Σάκκαρη είναι η καλύτερη σκηνοθέτρια του εαυτού της

ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ: Απέναντι στην Βερόνικα Κουντερμέτοβα η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε ένα παιχνίδι υπομονής, οδήγησε τη Ρωσίδα σε 32 αβίαστα λάθη και με τρόπο διαφορετικό αυτήν τη φορά, πήρε την πρόκριση στους «16» του Australian Open.

Απέναντι στην Βερόνικα Κουντερμέτοβα η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε ένα παιχνίδι υπομονής, οδήγησε τη Ρωσίδα σε 32 αβίαστα λάθη και με τρόπο διαφορετικό αυτήν τη φορά, πήρε την πρόκριση στους «16» του Australian Open.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα ήταν το Goodfellas χωρίς τον Τζο Πέσκι, το Lord of the Rings χωρίς τον Σιν Άστιν να παίζει τον Φρόντο ή το Pulp Fiction χωρίς τον Σάμουελ Λι Τζάκσον δίπλα στον Τζον Τραβόλτα; Όλοι τους υπηρέτησαν άψογα τους δεύτερους ρόλους σε σπουδαίες ταινίες της μεγάλης οθόνης, αυξάνοντας δραματικά το ενδιαφέρον και την ένταση αυτών. Ηθοποιοί και ρόλοι που ο κάθε σκηνοθέτης θα ήθελε στο δικό του δημιούργημα!

Η Μαρία Σάκκαρη μπαίνοντας στο κορτ είναι αναγκασμένη κάθε φορά να διαλέξει αν θα είναι η πρωταγωνίστρια του έργου ή θα αφήσει περισσότερο χώρο στην εκάστοτε αντίπαλό της. Ικανότατη να υπηρετεί με μαεστρικό τρόπο τους δύο αυτούς ρόλους, είναι η σκηνοθέτρια του εαυτού της και μπορεί να παγιδεύσει με αυτόν τον τρόπο αρκετές από τις αντιπάλους της.

Απέναντι στην Τατιάνα Μαρία στον 1ο γύρο ήταν το απόλυτο φαβορί και αυτή που θα έπρεπε να πάρει τα ρίσκα και τις επιθέσεις, χωρίς να υπολογίζει το κόστος. Κόντρα στην Βερόνικα Κουντερμέτοβα στον 3ο γύρο της αρκούσε να το Όσκαρ Β’ γυναικείου! Βλέποντας την αντίπαλό της να κυριαρχεί στο κορτ με 3-1 στο ξεκίνημα, δεν έχασε το μυαλό και την υπομονή της, που ίσως συνέβαινε στο παρελθόν. Συνέχισε στο μοτίβο της, γνωρίζοντας πως μπορεί να κάνει δύσκολη τη ζωή της Ρωσίδας, απλά βάζοντας την μπάλα στο κορτ.

Οι αλλαγές ρόλων της Σάκκαρη ανάλογα την αντίπαλο

Η Σάκκαρη άλλωστε αποτελεί την καλύτερη αθλήτρια στο τουρ και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Ξεκίνησε να καλύπτει το κορτ και να… απαιτεί συνεχώς αυτό το έξτρα χτύπημα από την αντίπαλό της. Μπορεί η Κουντερμέτοβα να υποδεχόταν μπάλες μέσα από τη βασική γραμμή και από τη ρακέτα της να φεύγουν ορισμένες φορές «πυροβολισμοί», αλλά αυτή η τακτική ρίσκου ήταν δύσκολο να αποδώσει όταν ο winner δεν ερχόταν, με την Μαρία να απορροφά τους κραδασμούς από το βάθος της μπάλας της Ρωσίδας στη βασική της γραμμή.

Με την Ελληνίδα να βγάζει διαρκώς τις άμυνες, η Κουντερμέτοβα έπρεπε να ρισκάρει όλο και περισσότερο με τις γραμμές και χτυπώντας τόσο φλατ την μπάλα, όσο αυξάνονται οι επαφές σου στο ράλι, εκτοξεύεται και η πιθανότητα του λάθους. Η Ρωσίδα έμενε πότε στο φιλέ και πότε έχανε την επαφή της με το κορτ με το forehand, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα 32 αβίαστα λάθη της, έναντι μόλις 12 της Σάκκαρη.

Το αρχικό 3-1 μετατράπηκε σε 4-6, το Νο5 του ταμπλό ξεκίνησε να βάζει συνεχώς πρώτα σερβίς και χάνοντας στο 2ο σετ μόλις δύο πόντους πίσω από στα service game της απλοποίησε τη δουλειά. Ο τρόπος που μπορεί η Σάκκαρη να υπηρετήσει κάποιες φορές το τέλειο αμυντικό παιχνίδι με την αθλητικότητά της, ενώ κάποιες άλλες να κρίνει τους πόντους με τις δικές της επιθέσεις από τη ρακέτα της, είναι κάτι μοναδικό στο τουρ των γυναικών αυτήν τη στιγμή και αποτελεί τον λόγο που βρέθηκε στο Νο6 με το τέλος της περσινής σεζόν.

Το πιστεύει μετά τα περσινά κατορθώματα

Οι μεγάλοι τίτλοι δεν έχουν έρθει ακόμα, αλλά οι δύο major ημιτελικοί είναι ένα ψυχολογικό boost, το οποίο της δίνει τη δυνατότητα να ονειρεύται πως θα φτάσει ως το τέλος της διαδρομής κάποια στιγμή. Η Τζέσικα Πέγκουλα σίγουρα αποτελεί μία αντίπαλο που μπορεί να κερδίσει, στον δρόμο για τον προημιτελικό. Η ίδια ξέρει με ποιον τρόπο και ποιον ρόλο θα υποδυθεί αυτήν τη φορά στη Μελβούρνη…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News