ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ: Στα «χαρακώματα» με τον Σαποβάλοφ και στη... μέση ο Τσιτσιπάς

Θέμα έγινε από τον Ντένις Σαποβάλοφ το μεγάλο σε διάρκεια toilet break που πήρε ο Ράφα Ναδάλ στο πρώτο σετ. Μίλησε για ειδική μεταχείριση προς τον αντίπαλό του και ο Ισπανός στην απάντησή του έμπλεξε και τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Θέμα έγινε από τον Ντένις Σαποβάλοφ μετά το παιχνίδι το μεγάλο σε διάρκεια toilet break που πήρε ο Ράφα Ναδάλ στο πρώτο σετ. Ο Καναδός μίλησε για ειδική μεταχείριση προς τον Ναδάλ και ο Ισπανός κλήθηκε να απαντήσει γι’ αυτό στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς. Στην απάντηση του, έμπλεξε και τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ο Ναδάλ επέστρεψε από  τα αποδυτήρια μετά το toilet break, ο Ντένις Σαποβάλοφ διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή Κάρλος Μπερνάρντες για υπέρβαση των χρονικών ορίων από τον Ισπανό και είπε χαρακτηριστικά: «Είστε όλοι διεφθαρμένοι!». Ο Ναδάλ φάνηκε να παρεξηγείται και πλησίασε για να ρωτήσει τι συμβαίνει.

Ο Καναδός ανακάλεσε τη φράση αργότερα λέγοντας ότι το είπε πάνω στα νεύρα του, αλλά αισθάνθηκε ότι αδικήθηκε στο παιχνίδι, αφού ο Ναδάλ άργησε 1,5 λεπτό. 

Ο Σαποβάλοφ είπε και για το ιατρικό τάιμ άουτ στο τέταρτο σετ που έγινε ιατρική εξέταση και αμέσως μετά ο Ναδάλ πήρε toilet break, ενώ στον ίδιο πέρυσι δεν είχε επιτραπεί κάτι αντίστοιχο.«100% ο διατητής ήταν μεροληπτικός» συμπλήρωσε.

Η συνέντευξη Τύπου του Σαποβάλοφ:

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το θέμα, ο Ράφα αναφέρθηκε στον νέο κανονισμό, λέγοντας:

«Κανονικά στο τέλος των σετ ο διαιτητής σου δίνει λίγο παραπάνω χρόνο για να αλλάξεις ρούχα, ειδικά αν έχεις γίνει μούσκεμα όπως εγώ σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Νομίζω ότι ο Ντένις τσαντίστηκε επειδή ο διαιτητής φώναξε «τέλος χρόνου» και εγώ χρειαζόμουν άλλα 30 δευτερόλεπτα για να ετοιμαστώ. Νομίζω ότι ήταν δίκαιο που μου έδωσε ο Κάρλος αυτόν τον έξτρα χρόνο, αλλά ήταν λάθος του που φώναξε «time», ενώ δεν ήμουν ακόμα έτοιμος. Ο Ντένις διαμαρτυρήθηκε γιατί μόλις είχε χάσει το σετ και ήθελα να επιστρέψει στο κορτ γρήγορα, αλλά ήταν λάθος του και αργότερα νομίζω ότι θα το καταλάβει».

Ο κανονισμός «Στέφανος»

Ο Ραφαέλ Ναδάλ συνέχισε:

«Πήρα toilet break στο δεύτερο σετ. Έχουμε νέο κανονισμό φέτος. Δεν έπαιζα πέρυσι, αλλά άκουσα ότι ο Στέφανος έμεινε πολύ ώρα στα αποδυτήρια μια-δυο φορές και πλέον μπορούμε να μείνουμε μόνο δύο λεπτά στην τουαλέτα. Ο συνοδός μου ήταν απ’ έξω και μετρούσε αντίστροφα, 3 λεπτά, 2 λεπτά, 1 λεπτό».

Εν τω μεταξύ, ο Σαποβάλοφ είπε στις δηλώσεις του, είπε ότι όλοι οι τοπ παίκτες και ο Ναδάλ τυγχάνουν ειδικής μεταχείρισης. Δημοσιογράφος ανέφερε στον Ναδάλ ότι με την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια έχει κερδίσει αυτή την ειδική μεταχείριση και ο Ναδάλ απάντησε ότι αυτό δεν συνέβη σε αυτήν την περίπτωση:

«Δεν νομίζω ότι στο κορτ αξίζεις ειδικής μεταχείρισης, δεν την είχα και δεν τη θέλω. Ίσως το πιστεύει ο κόσμος, αλλά δεν είναι αλήθεια. Ο Ντένις κάνει λάθος. Ξέρω ότι είναι δύσκολο μετά από μια τέτοια ήττα, πίστεψε ότι με είχε, αλλά κατάφερα να κερδίσω. Του εύχομαι το καλύτερο. Είναι νέος. Όλοι κάνουμε λάθη, όπως κι εγώ όταν ήμουν νέος. Θα το καταλάβει αργότερα».

Στο βίντεο η ερώτηση στο 2:17 και ακολουθεί η απάντηση. Στον Τσιτσιπά αναφέρεται στο 4:27:

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News