ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ: Για πρώτη φορά από το 2001 εκτός ΤΟΠ 20!

Ο Ρότζερ Φέντερερ βυθίστηκε στην εβδομαδιαία κατάταξη της ATP από το Νο 13 στο Νο 30 γεγονός που συνιστά ρεκόρ 20ετίας και… βάλε, για τον κάτοχο 20 γκραν σλαμ.

Ο Ρότζερ Φέντερερ βυθίστηκε στην εβδομαδιαία κατάταξη της ATP από το Νο 13 στο Νο 30, απόρροια της πολύμηνης απουσίας του από τα κορτ. Με τον Ελβετό να μην έχει επιστρέψει ακόμα μετά την τρίτη επέμβαση στο γόνατό του, αναμένεται να υποχωρήσει κι άλλες θέσεις σε ιστορικό χαμηλό.

Ήδη πάντως, αυτή η έξοδος από το ΤΟΠ 20 συνιστά ρεκόρ 20ετίας και… βάλε, για τον κάτοχο 20 γκραν σλαμ, αφού αυτό συνέβη για πρώτη από το Μάρτιο του 2001, δηλαδή σχεδόν πριν από 21 χρόνια.

Συγκεκριμένα το Φεβρουάριο εκείνης της χρονιάς είχε ανέβει στο Νο 20 από το Νο 23, παρέμεινε εκεί δύο εβδομάδες και στα μέσα Μαρτίου επέστρεψε στους 20 καλύτερους.

Ο Φέντερερ έχει να αγωνιστεί από το προημιτελικό του Wimbledon το 2021 κι ακόμη κανείς δεν ξέρει πότε θα επιστρέψει στη δράση.

Μπερετίνι ο κερδισμένος, Ρούμπλεφ ο χαμένος.

Στην κατάταξη αυτής της εβδομάδας, με τα αποτελέσματα του Australian Open να προστίθενται, κερδισμένος εντός ΤΟΠ 10 είναι μόνο ο Ματέο Μπερετίνι που ανέβηκε στο Νο 6 από 7, αλλάζοντας θέση με τον Αντρέι Ρούμπλεφ, που ήταν ο χαμένος.

Όλοι οι υπόλοιποι έμειναν σταθεροί στις θέσεις τους, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Νο 1, τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Νο 4 και τον Ράφα Ναδάλ στο Νο 5.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News