Σάκκαρη - Κονταβέιτ 1-2: Κράταγε την κούπα και της... έπεσε από τα χέρια

Σάκκαρη – Κονταβέιτ 1-2: Κράταγε την κούπα και της… έπεσε από τα χέρια η Μαρία Σάκκαρη, που σέρβιρε για τον τίτλο στο 2-5 του 3ου σετ αλλά δεν κατάφερε να κλείσει το ματς και η Κονταβέιτ κατέκτησε τον τίτλο στην Αγία Πετρούπολη!

Η Ανέτ Κονταβέιτ των 19 συνεχόμενων νικών σε indoor τουρνουά, έφτασε δύο πόντους μακριά από την ήττα, αλλά την ώρα που η Μαρία Σάκκαρη σέρβιρε για τον τίτλο, βρήκε τον τρόπο να αποδράσει και να πετύχει μία σπουδαία ανατροπή, κατακτώντας τον τίτλο στην Αγία Πετρούπολη με 2-1 σετ (7-5, 6-7, 5-7).

Η Σάκκαρη προηγήθηκε στα σετ και σέρβιρε με το σκορ στο 30-15 στο decider, αλλά η πίεση της καλής της φίλης, Ανέτ Κονταβέιτ την οδήγησε σε λάθη, στερώντας της την ευκαιρία να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο στην καριέρα της. Αυτήν ήταν η 13η φορά που αντιμετώπισαν η μία την άλλη και αποδείχθηκε… γρουσούζικη για την Σάκκαρη.

Με 64% τελείωσε στους κερδισμένους πόντους της από το πρώτο σερβίς η Μαρία Σάκκαρη, όμως με την Κονταβέιτ να μειώνει σταδιακά τα λάθη της, που έφτασαν στα 23 με το φινάλε του εναρκτήριου σετ, η πλάστιγγα του τελικού έγειρε προς την Εσθονή, που στο φινάλε βρήκε σταθερότητα από το σερβίς, σε ένα παιχνίδι που κράτησε τρεις ολόκληρες ώρες.

Ανατροπή και 1-0 η Σάκκαρη

Το 1ο σετ του τελικού έμοιαζε να χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Το πρώτο με την Μαρία Σάκκαρη να μπαίνει καλύτερα στο παιχνίδι, κερδίζοντας τα πρώτα δύο service game της χωρίς να χάσει πόντο. Γνωρίζοντας πως έπρεπε να πάρει ρίσκα στο παιχνίδι της, έπαιξε συνεχώς με τη βασική γραμμή της Κονταβέιτ στις επιστροφές, αλλά ατύχησε στο παιχνίδισμα της μπάλας με την ταινία του φιλέ, όταν βρέθηκε σε break point. Η Κονταβέιτ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της μετά το 4ο game, έβγαλε καθαρούς winner από τη βασική της γραμμή και έκανε το break, για να προηγηθεί με 5-2.

Κάπου εκεί ο τελικός άλλαξε μορφή. Για την Σάκκαρη αυτό δεν ήταν μία συνθήκη παράδοσης και με το πρώτο drop shot πήρε έναν καθοριστικό πόντο στο σερβίς της Εσθονής, για το 15-30. Το break ήρθε για την Σάκκαρη που επέστρεψε, θέτοντας σε κίνηση την Κονταβέιτ και αφήνοντάς τη να κάνει εκείνη τα λάθη. Η Ελληνίδα πήρε τα επόμενα πέντε game και εκμεταλλευόμενη τόσο τα αβίαστα της Κονταβέιτ, αλλά και το forehand της που ανέβασε στροφές, έφτασε να κατακτά το σετ με 5-7. Με 16/20 πόντους από το πρώτο και 7/10 από το δεύτερο έκλεισε η Σάκκαρη, την ώρα που η αντίπαλός της είχε 13/19 και 7/17 αντίστοιχα, αλλά και 23 αβίαστα λάθη!

 

Βρήκε λύσεις η Κονταβέιτ από το σερβίς

Το μομέντουμ κράτησε για λίγο ακόμα, με την Κονταβέιτ «υπνωτισμένη» να δέχεται break στο ξεκίνημα. Μάλιστα, μπόρεσε να γλιτώσει από τη δίνη του 0-3 σβήνοντας τρεις ευκαιρίες της Σάκκαρη. Κάπου εκεί ήταν η δική της σειρά να αντιδράσει και αφού έχασε τις πρώτες τέσσερις ευκαιρίες της στο 2ο σετ, πήρε πίσω το break και προηγήθηκε με 4-3, πιέζοντας αρκετά πλέον από τη βασική της γραμμή την Ελληνίδα, που είδε τα ποσοστά της στο σερβίς να πέφτουν δραματικά.

Το σφιχταγκάλιασμα των δύο συνεχίστηκε, αφού ήταν απόλυτες στα κρατήματα των σερβίς τους, μέχρι το 11ο game, που η Σάκκαρη έχασε δύο ευκαιρίες για break, με την Κονταβέιτ να την κρατάει αρκετά πίσω από τη βασική γραμμή για να την οδηγήσει στο λάθος. Οι δυο τους οδηγήθηκαν στο tiebreak, με την Μαρία να έχει σβήσει set point βγάζοντας φανταστικές άμυνες στο 12ο game. Ούτε εκεί γινόταν κάποια να ξεχωρίσει, μέχρις ότου η Κονταβέιτ να ανεβάσει ξανά την πίεση από τη βασική της γραμμή και από το σερβίς της να οδηγηθεί στο 6-3, κλείνοντας εν τέλει το σετ στο 7-4, με την Σάκκαρη να κάνει 32 αβίαστα στο σετ.

 

Η Σάκκαρη δύο πόντους από τον τίτλο αλλά…

Με τον ίδιο τρόπο, όπως ακριβώς στο 2ο σετ, η Σάκκαρη πήρε το break πρώτη για να φτάσει στο 0-3, αποφασίζοντας αρκετούς πόντους από το σερβίς της. Η Κονταβέιτ έψαξε τρόπους να γίνει πιο επιθετική, με winner επιστροφές, όμως στο πρώτο σερβίς η Ελληνίδα έβρισκε τις λύσεις που την έβγαζαν από δύσκολες θέσεις. Οι απαιτήσεις σε κάθε game ανέβαιναν, όμως και πάλι με άξονα τον συνδυασμό σερβίς/forehand, η Σάκκαρη έσωσε τρεις ευκαιρίες της Κονταβέιτ, για να φτάσει στο 1-4 και λίγο αργότερα στο 2-5. Η πίεση και το ρίσκο της Εσθονής απέδωσαν, όταν η Ελληνίδα σέρβιρε για τον τίτλο. Παίρνοντας τις μπάλες νωρίς στην αναπήδηση, ανταπέδωσε στο break και βρήκε ένα ακόμα στη συνέχεια, παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια της για να κλείσει τον τελικό. Κατακτώντας τα επόμενα πέντε game, σκάρωσε παρόμοια ανατροπή με αυτήν της Μαρίας στο 1ο σετ και εν τέλει πήρε τον 4ο συνεχόμενο τίτλο της σε indoor τουρνουά, αλλά και της 20η της νίκη!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News