Αναστασία Παβλιουτσένκοβα: «Δε φοβάμαι να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, είμαι ενάντια στον πόλεμο και στη βία»

Μία ακόμα Ρωσίδα από τον χώρο του τένις, η Αναστασία Παβλιουτσένκοβα, αναφέρθηκε στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, εκφράζοντας την αντίθεσή της στον πόλεμο.

Μετά τους Αντρέι Ρούμπλεφ και Ντανιίλ Μεντβέντεφ και η Αναστασία Παβλιουτσένκοβα στράφηκε κατά της Κυβέρνησης της χώρας της, όσον αφορά την εισβολή στην Ουκρανία.

Το Νο14 της παγκόσμιας κατάταξης τόνισε πως έχει το σθένος να υπερασπιστεί τη θέση της δημόσια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Παβλιουσένκοβα

«Παίζω τένις απ’ όταν ήμουν μικρό παιδί και εκπροσωπώ τη Ρωσία σε όλη μου τη ζωή. Αυτό είναι το σπίτι μου και αυτή είναι η πατρίδα μου. Αλλά τώρα είμαι πολύ φοβισμένη, όπως και οι φίλοι μου και η οικογένειά μου. Αλλά δε φοβάμαι να ξεκαθαρίσω τη θέση μου. Είμαι ενάντια στον πόλεμο και στη βία.

Οι προσωπικές φιλοδοξίες και τα πολιτικά κίνητρα δεν μπορούν να δικαιολογούν τη βία. Αυτό στερεί το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Είμαι μπερδεμένη και δεν γνωρίζω πως μπορώ να βοηθήσω με αυτή την κατάσταση. Είμαι μόνο μια αθλήτρια που παίζει τένις. Δεν είμαι πολιτικός, δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο, δεν έχω εμπειρία σε αυτούς τους χώρους. Μπορώ μόνο να εκφράσω δημόσια τη διαφωνία μου με τις αποφάσεις που έχουν παρθεί και είμαι ανοιχτή στο να συζητήσω γι’ αυτή. Σταματήστε τη βία, σταματήστε τον πόλεμο».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News