Άννα Κουρνίκοβα: Ο έρωτας με τον Ιγκλέσιας και τον Φιλιππούση και ο κρυφός πόθος του Ρονάλντο

Έρωτες, πάθοι, διακρίσεις και εκατομμύρια θαυμαστές εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων συνθέτουν το παζλ της ζωής της…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:ΛΟΛΟ ΤΖΟΟΥΝΣ: Η «καυτή» σαραντάρα σπρίντερ που ξέρει να κερδίζει και στις πίστες χορού!

Μπορεί το όνομά της να μην βρέθηκε ποτέ στο πάνθεον των καλύτερων τενιστριών στα χρονικά της αντισφαίρισης, με κορυφαία στιγμή της καριέρας της να είναι ο τίτλος της Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει στην ευειδή πρωταθλήτρια πως υπήρξε μια πραγματική σταρ εντός και εκτός των κορτ.

Φυσικά, λόγος γίνεται για την εντυπωσιακή Άννα Κουρνίκοβα, που μαζί με την παρτενέρ της Μαρτίνα Χίνγκις, πανηγύρισαν το Αυστραλιανό Όπεν στο διπλό το 1999 και το 2002, καθώς και το πρωτάθλημα WTA το 1999 και το 2000, μένοντας στην ιστορία ως οι Spice Girls του τένις.

Σήμερα η γοητευτική Ρωσίδα κλείνει τα 41 της χρόνια και το Sportday.gr θυμάται τις πιο «θυελλώδεις» στιγμές της ζωής της.

 

Ο «μυστικός γάμος» με τον σούπερ σταρ του χόκεϊ επί πάγου

Το πέρασμα της από τα γήπεδα του τένις υπήρξε αναμφίβολα σύντομο, με την όμορφη πρωταθλήτρια να αποσύρεται σε ηλικία 21 ετών εξαιτίας ενός τραυματισμού στη σπονδυλική στήλη, εξακολουθώντας να αγωνίζεται ωστόσο περιστασιακά μέχρι το 2011.

Το ψιλόλιγνο παρουσιαστικό της και το εκθαμβωτικό της πρόσωπο της βέβαια δεν άργησαν να την κατατάξουν ανάμεσα στις πιο ποθητές αθλήτριες στον κόσμο, με το περιοδικό «FHM» να την τοποθετεί στη θέση νούμερο 8 των πιο σέξι γυναικών στον πλανήτη.

Και κάπως έτσι τα διεθνή Μέσα είχαν βρει στο πρόσωπο του «αερικού» Κουρνίκοβα, τη «νέα αγαπημένη τους», με την προσωπική της ζωή να βρίσκεται φυσικά σε πρώτο πλάνο.

Οι πρώτες φήμες σχετικά με τον σύντροφος που της είχε κλέψει την καρδιά άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους περίπου το 2000, όταν και τα ταμπλόιντς ανέφεραν πως η Ρωσίδα αρραβωνιάστηκε κρυφά με τον Ρώσο αστέρα του χόκεϊ επί πάγου, Σεργκέι Φεντόροφ, ο οποίος λεγόταν πως της χάρισε μάλιστα κι ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι.

Τότε αν και η Κουρνίκοβα είχε διαψεύσει τα δημοσιεύματα μέσω του μάνατζερ, δύο χρόνια αργότερα, ο ίδιος ο συμπατριώτης της παραδέχτηκε πως παντρεύτηκαν σε ένα δημαρχείο στη Μόσχα.

Ο έγγαμος βίος ωστόσο του ζευγαριού που πρωτογνωρίστηκε σε ηλικία 16 ετών δεν κατάφερε να μακροημερεύσει…

 

Το σύντομο ειδύλλιο με τον Μαρκ Φιλιππούση

Ελεύθερη πλέον κι… ωραία η ξανθιά τενίστρια μετά τον αποτυχημένο πρώτο γάμος της, φέρεται πως βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά του ελληνικής καταγωγής παλαίμαχου τενίστα, Μαρκ Φιλιππούση. Μάλιστα, η τοπική εφημερίδα της Μελβούρνης δημοσίευσε τρυφερά ενσταντανέ τους στη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν, μέσα στην πανάκριβη πόρσε του πρωταθλητή.

Για ακόμη μια φορά ωστόσο η Κουρνίκοβα τήρησε σιγή ιχθύος σχετικά με την προσωπική της ζωή, απαντώντας στους δημοσιογράφους: «Δεν θέλω να συζητήσω την προσωπική μου ζωή. Κανένα σχόλιο. Είμαστε μόνο φίλοι. Τον γνωρίζω από τη Φλόριντα εδώ και πολύ καιρό και έχουμε αγωνιστεί μαζί στην κατηγορία τζούνιορς».

Το «λιμάνι» της Ενρίκε Ιγκλέσιας και οι πιπεράτες αποκαλύψεις

Ο έρωτας της ζωής της βέβαια βρέθηκε στο πρόσωπο του Λατίνου ποπ σταρ Ενρίκε Ιγκλέσιας. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2001 όταν η τενίστρια πρωταγωνίστησε σε ένα βίντεο κλιπ του Ισπανού και έτσι το ειδύλλιο δεν άργησε να φουντώσει.

Έκτοτε μέχρι και σήμερα παραμένουν αχώριστοι, έχοντας αποκτήσει και τρία παιδιά, τα δίδυμα Lucy και Nicolas και την κόρη τους Mary, που συμπληρώνουν την ευτυχία τους.

Μια ευτυχία που δεν χρειάστηκε -τουλάχιστον από όσο γνωρίζουμε- να επισφραγιστεί από έναν γάμο, αν και κατά καιρούς τα διεθνή Μέσα έχουν κάνει λόγο για μυστική τελετή που δεν μαθεύτηκε ποτέ.

Πάντως ο ίδιος ο Ιγκέσιας μιλώντας στο περιοδικό Parade το 2012 είχε τονίσει: «Ποτέ μου δεν πίστεψα ότι ένας γάμος κάνει κάποια διαφορά. Ίσως επειδή είμαι παιδί χωρισμένων γονιών, αλλά δεν νομίζω ότι αγαπάς κάποιον επειδή έχεις κάποιο χαρτί που στο υπενθυμίζει».

Οι δηλώσεις βέβαια που… άφησαν εποχή ήταν εκείνες σχετικά με την ερωτική τους ζωή μετά την απόκτηση των διδύμων: «Το σεξ είναι καλύτερο από ποτέ. Είναι ίσως περισσότερο από ποτέ. Αυτό είναι που της κάνω για πρωινό» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής.

Ο πιο μεγάλος θαυμαστής της, Ρονάλντο Ναζάριο

Ένας από τους πιο παθιασμένους θαυμαστές της δεν ήταν άλλος από τον πληθωρικό Βραζιλιάνο βιρτουόζο, Ρονάλντο Ναζάριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μια βιογραφία που κυκλοφόρησε παρά τη σύμφωνη γνώμη του, ο παλαίμαχος σούπερ σταρ υπήρξε τόσο μαγεμένος από την Ρωσίδα, που το 1999 όταν και βρέθηκε στη Ρώμη, προσπαθούσε απεγνωσμένα να συναντηθεί μαζί της στο ξενοδοχείο «Cavalieri Hilton» που είχε καταλύσει για το Όπεν της Ιταλίας.

Οι εκδηλώσεις θαυμασμού βέβαια δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς λέγεται πως «το Φαινόμενο» νοίκιασε ένα ιδιωτικό αεροπλάνο για να πετάξει στη Μόσχα με την πρόφαση πως θα παρακολουθήσει μια ροκ συναυλία, ενώ στην πραγματικότητα σχεδίαζε ένα ρομαντικό δείπνο με την ξανθιά καλλονή.

Τα όνειρα του βέβαια δεν πήραν ποτέ σάρκα και οστά, καθώς η 41χρονη τενίστρια φαίνεται πως του έριχνε συνεχή «άκυρα».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News