Γκαέλ Μονφίς - Ντανιίλ Μεντβέντεφ 2-1: Νούμερο «1» ήταν και... πάει για τον Ρώσο

Γκαέλ Μονφίς – Ντανιίλ Μεντβέντεφ 2-1: Νούμερο «1» ήταν και… πάει για τον Ρώσο. Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ μετά την ήττα του από τον Γκαέλ Μονφίς με 2-1 σετ (4-6, 6-3, 6-1) αποχαιρέτησε το Indian Wells και μαζί το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ μετά την ήττα του από τον Γκαέλ Μονφίς με 2-1 σετ (4-6, 6-3, 6-1) αποχαιρέτησε το Indian Wells και μαζί το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ένα δωράκι στον Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε ο Γκαέλ Μονφίς, επικρατώντας με ανατροπή 4-6, 6-3, 6-1 του Ντανιίλ Μεντβέντεφ, επαναφέροντας έτσι τον Σέρβο στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από «διάλειμμα» τριών εβδομάδων.

Ο Μεντβέντεφ προηγήθηκε στα σετ, αλλά η επιθετικότητα του Γάλλου ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Ο Μονφίς ολοκλήρωσε με 69% κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς (41/59) και κυριαρχώντας από τη βασική γραμμή με το forehand ολοκλήρωσε την επική επιστροφή.

Το 1ο σετ ήταν αρκετά δύσκολο και για τους δύο, αφού μπόρεσαν να βρουν πόντους στα αντίπαλα σερβίς, γεμίζοντάς τα, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν σε break point. Ένα κακό game του Μονφίς έφερε σε τριπλή ευκαιρία τον Μεντβέντεφ, που δεν την έχασε για να πάρει το προβάδισμα με 6-4.

Από εκεί και έπειτα είχαμε έναν μονόλογο για τον Γάλλο, που ανέβασε κατακόρυφα τα ποσοστά του σερβίς του και μπόρεσε να βρει λύσεις παίζοντας με τις γραμμές σε αυτό του Μεντβέντεφ. Το 1-3 έγινε γρήγορα 3-3, αλλά ο Μονφίς βρήκε νέο break παίρνοντας τα επόμενα τρία break στη σειρά για να φτάσει στην ισοφάριση.

 

Και έπειτα ήρθε η… κατάρρευση για τον Ρώσο. Μην μπορώντας να διαχειριστεί το βάθος στις επιστροφές του Μονφίς, ο Μεντβέντεφ παραδόθηκε άνευ όρων, μένοντας πίσω με δύο break και 0-4 στο decider. Τα νεύρα του ήταν εμφανή στα χτυπήματά του και ο Μονφίς δεν έχασε την ευκαιρία να κλείσει το ματς στο αντίπαλο σερβίς με 1-6, στέλνοντας με αυτόν τον έμμεσο τρόπο τον Νόβακ Τζόκοβιτς ξανά στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

 

Στον γύρο των «16» ο Γκαέλ Μονφίς θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ Γκαρφία, που απέκλεισε με 6-2, 6-0 τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News