Χόλγκερ Ρουν: Ο ανερχόμενος σταρ που παθαίνει... κράμπες στον δρόμο του Στέφανου Τσιτσιπά

Χόλγκερ Ρουν: Ο ανερχόμενος σταρ που παθαίνει… κράμπες στον δρόμο του Στέφανου Τσιτσιπά για τη φάση των «16» του φετινού Roland Garros!

Ο 19χρονος Χόλγκερ Ρουν θα βρεθεί στον δρόμο του Στέφανου Τσιτσιπά, σε ένα παιχνίδι με φόντο τα προημιτελικά του Roland Garros.

Στο Γκενόφτε, ένα προάστιο της Κοπεγχάγης με πληθυσμό περίπου 9.000 κατοίκους γεννιέται τον Απρίλιο του 2003 ο νέος σημαιοφόρος του τένις της Δανίας. Ο Χόλγκερ Ρουν μπορεί να μην είναι «Βίκινγκ» αλλά αποτελεί σίγουρα τον Σκανδιναβό που ήρθε για να μείνει στο τένις αλλά και να κάνει πράξη όσα ονειρεύτηκε από μικρός. Προπονείται από το 2016 στην ακαδημία του Πατρίκ Μουράτογλου -υπό τις οδηγείες του Λαρς Κρίστενσεν- όπως και ο Στέφανος Τσιτσιπάς και πλέον θέλει να μπει «ανάχωμα» στον δρόμο του Έλληνα προς τον τελικό, αφού θα τεθούν αντιμέτωποι στον τέταρτο γύρο του Roland Garros.

Τον περασμένο Δεκέμβριο δήλωσε πως αυτήν τη χρονιά θέλει να κάνει την είσοδό του στο Top-25. Λίγες μέρες αργότερα, τον Ιανουάριο πατάει στο Νο99 και γίνεται ο δεύτερος νεαρότερος τενίστας-μέλος της πρώτης εκατοστάδας μετά τον Κάρλος Αλκαράθ. Στο Μόναχο πετυχαίνει την πρώτη του νίκη απέναντι σε τενίστα Top-10, τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και μετέπειτα κατακτά το τρόπαιο. Ακόμα και αν η πορεία του στο Παρίσι σταματήσει στη ρακέτα του Στέφανου Τσιτσιπά, ο ίδιος θα έχει χτυπήσει την πόρτα του Top-30.

Η μάχη του forehand δίνει προβάδισμα στον Τσιτσιπά

Για τον Ρουν το χώμα του Roland Garros δεν είναι άγνωστο, παρότι φέτος είναι η πρώτη του φορά που αγωνίζεται στο κυρίως ταμπλό και μάλιστα ακόμα δεν έχει χάσει σετ. Το 2019 είχε κατακτήσει τον τίτλο στα Juniors όντας μόλις 16 ετών, σε μία ξέφρενη πορεία ως τον τελικό, το μοναδικό παιχνίδι που έχασε σετ, αλλά επανήλθε με το εμφατικό 6-0 στο decider απέναντι στον Τόμπι Κόντα. Ο Δανός απέκλεισε μάλλον πολύ πιο εύκολα από όσο θα περίμενε τον Ντένις Σαποβάλοφ και κονιορτοποίησε τον Ούγκο Γκαστόν στο «Chatrier» την ώρα που οι περισσότεροι έβλεπαν τον Τιμπό Κουρτουά να σταματάει τη Λίβερπουλ λίγα χιλιόμετρα πιο δίπλα, για τον τελικό του Champions League.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Holger Vitus Nødskov Rune (@holgerrune)

 

Για τον Ρουν το παιχνίδι απέναντι στον Τσιτσιπά δεν απέχει πολύ από τα συνήθη μονοπάτια του. Ικανότατος στο να καλύπτει το κορτ και πάρα πολύ επιθετικός από τη βασική γραμμή όταν χρησιμοποιεί το forehand του, θέλει να τελειώνει με δική του πρωτοβουλία τους πόντους. Το σερβίς του παρότι χάνει λίγη από τη δυναμική του στο χώμα είναι πάντοτε όπλο. Απέναντι στον Σαποβάλοφ κατέκτησε 37/49 πόντους πίσω από το πρώτο του.

Ωστόσο όταν το ράλι πηγαίνει στο backhand ο Ρουν αισθάνεται αδυναμία και υποχωρεί, κάτι που άλλωστε βλέπουμε αρκετές φορές και από τον Τσιτσιπά και θα οδηγήσει φυσιολογικά τους δύο σε ένα διαρκές inside in/out παιχνίδι από τη γωνία του κορτ. Για τον Στεφ είναι πολύ σημαντικό να πάρει τον έλεγχο των ράλι από το forehand του και να μη δώσει στον αντίπαλό του την ευκαιρία να επιτεθεί από τη βασική γραμμή, σε ένα παιχνίδι που θα κριθεί εν πολλοίς από αυτόν που θα πάρει πρώτος την πρωτοβουλία ή θα βρει ρηχές μπάλες οι οποίες θα τον… προσκαλέσουν.

Οι κράμπες του Ρουν και ο δρόμος της Βοζνιάκι

Παρότι απόλυτα επιτυχημένος από μικρός, φτάνοντας ως το Νο1 των Juniors τον Οκτώβριο του 2019, αντιμετώπισε προβλήματα με το σώμα του. Συνήθιζε να τελειώνει τα παιχνίδια εξουθενωμένος και με κράμπες, κάτι ασυνήθιστο για τη φυσική κατάσταση ενός 18χρονου. Με τον καιρό έδειξε να το ξεπερνάει, ενώ δηλώνει πως άπαντες θέλει να τον θυμούνται ως έναν μαχητή, στα χνάρια της Καρολίν Βοζνιάκι που όλα αυτά τα χρόνια κράτησε ψηλά τη σημαία της χώρας στο τουρ.

 

Ακόμα και απέναντι σε έναν τενίστα μετρά 25 νίκες στη σεζόν αλλά και 19-7 ρεκόρ στο χώμα το 2022, ο Τσιτσιπάς είναι αυτός που έχει το πάνω χέρι. Το παιχνίδι του Έλληνα είναι πιο πλήρες και ικανό να αναδείξει τις αδυναμίες του Δανού, είτε φέρνοντάς τον πιο κοντά στο φιλέ που δε νιώθει άνετα, αλλά κυρίως αξιοποιώντας το σερβίς του που βρίσκεται σε καλό επίπεδο στο Παρίσι, ακόμα και στους δύο πρώτους γύρους στους οποίους δε λειτουργούσαν όλα τόσο καλά.

Κόντρα στον Ίμερ ο Τσιτσιπάς πραγματοποίησε το καλύτερό του παιχνίδι στο τουρνουά, κατακτώντας το 83% των πόντων του στο πρώτο σερβίς. Στο χώμα συμβαίνει το εξής αντιφατικό, δείχνει ταυτόχρονα άτρωτος (Μόντε Κάρλο) αλλά και αδύναμος να ακολουθήσει (τελικός στη Ρώμη με Τζόκοβιτς), μοτίβο που επανέλαβε και στο Παρίσι με τις μεταπτώσεις ακόμα και στη διάρκεια των δύο παιχνιδιών του στους πρώτους γύρους.

Το παιχνίδι με τον Ρουν είναι το σημείο ισορροπίας που καλείται να βρει σε όλη τη χωμάτινη σεζόν του, αφού μία νίκη θα τον επαναφέρει στην τελική οκτάδα του τουρνουά και πολύ κοντά στον στόχο -τουλάχιστον- του τελικού, όπως και την περσινή σεζόν. Κάτι που αναμφίβολα μπορεί να κάνει πράξη, έστω και αν χρειαστεί περισσότερα από τρία σετ απέναντι στον Δανό στην πρώτη τους συνάντηση…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News