Λάζλο Τζέρε: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά κέρδισε τον πρώτο του τίτλο δύο μήνες αφότου έχασε τον πατέρα του

Λάζλο Τζέρε: Ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον 3ο γύρο του Μόντε Κάρλο κέρδισε τον πρώτο του τίτλο δύο μήνες αφότου έχασε τον πατέρα του, στο Ρίο το 2019!

Ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον 3ο γύρο του Μόντε Κάρλο κέρδισε τον πρώτο του τίτλο δύο μήνες αφότου έχασε τον πατέρα του, στο Ρίο το 2019!

Ο Λάζλο Τζέρε πέτυχε μία σπουδαία νίκη απέναντι στον Λορέντζο Σονέγκο με 6-4, 6-4 και θα τεθεί αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον 3ο γύρο του Μόντε Κάρλο. Για τον Τσιτσιπά αυτή δε θα είναι η πρώτη φορά που θα αντιμετωπίσει τον Σέρβο, Νο62 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού οι δυο τους έχουν ξανασυναντηθεί δύο φορές στο παρελθόν, τη μία σε επίπεδο ATP.

Μάλιστα είναι και πολύ πρόσφατη, αφού ο Τσιτσιπάς ξεπέρασε το εμπόδιο του Τζέρε σε δύο tiebreak, με 7-6(7), 7-6(4), στο Ακαπούλκο τον περασμένο Φεβρουάριο. Έξι χρόνια νωρίτερα, ο Τζέρε είχε βρεθεί στον δρόμο του Έλληνα τενίστα, στο Challenger της Καζαμπλάνκα, με τον Στεφ να ολοκληρώνει την ανατροπή και να επικρατεί 2-1 (2-6, 7-5, 7-5).

Ο Τζέρε δεν είναι αμελητέα ποσότητα στις χωμάτινες επιφάνειες, έχοντας φτάσει δύο φορές ως τον 3ο γύρο του Roland Garros, με την πρώτη μάλιστα το 2019, όπου και έχασε από τον Νισικόρι με 3-2 σετ, παρότι προηγήθηκε με break στο decider. Οι δύο του τίτλοι στο tour έρχονται σε χώμα, στο Ρίο το 2019 και στη Σαρδηνία το 2020!

Ο Τζέρε έχασε τους δύο γονείς του από καρκίνο στο έντερο

Για τον νεαρό Λάζλο τίποτα δε χαρίστηκε και ποτέ δε βρήκε εμπόδιο που να τον σταματάει. Προερχόμενος από μία πόλη 20.000 κατοίκων, τη Σέντα, έβλεπε τη μητέρα του να ασχολείται με τον στίβο και τον πατέρα του να αγωνίζεται σε μία τοπική ομάδα ποδοσφαίρου, όμως ο ίδιος διάλεξε το τένις, βλέποντας τους Σάμπρας, Άγκασι και Ιβανίσεβιτς.

Για να ανταπεξέλθει στις συνθήκες του χειμώνα, ο Τζέρε έκανε προπόνηση σε μία εγκαταλελειμμένη αποθήκη. Η μετάβαση στο επαγγελματικό επίπεδο ήταν δύσκολη ελέω των οικονομικών δυσκολιών και του ανταγωνισμού, αλλά ο πατέρας του είναι δίπλα του. Ανήκει στο προπονητικό του τιμ, αλλά δεν είναι προπονητής του, έχοντας συμβουλευικό ρόλο και διαχειριζόμενος τα «λογιστικά», με τα ταξίδια και τις πτήσεις στα εκάστοτε τουρνουά.

Τη μητέρα του την έχασε στα 16. Τον Νοέμβριο του 2010 διαγνώστηκε με καρκίνο στο έντερο, που ήταν ήδη μεταστατικός και 17 μήνες αργότερα έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 44 ετών.

Κατακτά τον πρώτο του τίτλο δύο μήνες αφότου έχασε τον πατέρα του

Μέχρι το 2019 έχει καταφέρει να πετύχει μόλις μία νίκη στο tour. Ξαφνικά στο Ρίο παίζει το τένις της ζωής του και στον δρόμο για τον τίτλο, αποκλείει τον Ντόμινικ Τιμ, τον Κάσπερ Ρούουντ και επικρατεί του Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ στον τελικό.

«Θέλω να αφιερώσω τον τίτλο στους γονείς μου. Έχασα τη μητέρα μου 7 χρόνια πριν και τον πατέρα μου πριν από 2. Είμαι αυτό που είμαι σήμερα λόγω των γονιών μου, ελπίζω να με βλέπουν τώρα» αναφέρει στις δηλώσεις του μετά τον τελικό ο Τζέρε και το κοινό ξεσπά.

Ο πατέρας του απεβίωσε δύο μήνες πριν τον μεγάλο του τίτλο, αφού είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο έντερο, όπως η μητέρα του. Ο Τζέρε αφήνει πίσω του τις ερωτήσεις που κάνει στον εαυτό του, αφού πρέπει να βγει μπροστά για το καλό της οικογένειάς του. Στα 23 του μένει μόνος με την αδερφή του, προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα σε αυτό και τη δυσκολία της καριέρας ενός επαγγελματία τενίστα.

«Γιατί συμβαίνει σε μένα, τι έχω κάνει;» και προχωρά, έχοντας φτάσει ως το 27 τη παγκόσμιας κατάταξης το καλοκαίρι του 2019, χάρη στον τίτλο του στο Ρίο, όντας ένας από τους πάρα πολύ επικίνδυνους παίκτες που μπορεί να συναντήσει κανείς στο χώμα. Κάτι που είναι όμως το τελευταίο που τον ενδιαφέρει, αφού ο Λάζλο βρίσκει κίνητρο για το παιχνίδι μέσω της αγάπης του προς αυτό και προσπαθώντας να κάνει πάντοτε περήφανους τους γονείς του, αλλά και τη μικρή του αδερφή…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News