Μπόρις Μπέκερ: Έξι Grand Slam δίπλα σε αρουραίους, ναρκωτικά, βία και ψυχασθενείς

Ο Γερμανός πρώην τενίστας Μπόρις Μπέκερ καταδικάστηκε σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση για απόκρυψη της περιουσίας του, ενώ είχε κυρήξει πτώχευση το 2017. Ο 54χρονος κάτοχος έξι Grand Slam τίτλων, βρίσκεται σε ένα από τη χειρότερα σωφρονιστικά ιδρύματα της Αγγλίας. 

Άρχισε να εκτίει την ποινή του στη φυλακή Wandsworth, ένα βικτοριανό κτίριο 170 ετών, που σύμφωνα με την Daily Mail, είναι γεμάτο ναρκωτικά, αρουραίους, βία και περισσότερους από 1.300 κρατούμενους.

Αυτό είναι το εσωτερικό της φυλακής Wandsworth 

«Οι κρατούμενοι περνούν περισσότερες από 22 ώρες την ημέρα σε ερειπωμένα κελιά και υπάρχουν μόνο έξι ντους για 86 κελιά», σύμφωνα με την έκθεση του Charlie Taylor, επικεφαλής επιθεωρητή των φυλακών. «Η χρήση ναρκωτικών και τα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι πολύ υψηλά. Το προσωπικό της φυλακής χρησιμοποίησε βία 1.295 φορές κατά την περίοδο αναφοράς, σχεδόν τέσσερις φορές την ημέρα», περιγράφει ο Taylor.

Οι διάδρομοι που βρίσκονται τα κελιά των κρατουμένων. 

 

Πηγές από τις φυλακές λένε ότι ο σταρ του τένις είναι πιθανό να περάσει έως και ένα δεκαπενθήμερο σε φυλακή ασφαλείας Β’ κατηγορίας, προτού μεταφερθεί σε φυλακή Γ’ Κατηγορίας. Αφού καταδικάστηκε στο Southwark Crown Court, ο Μπέκερ, με τα προσωπικά του αντικείμενα σε μια τσάντα Puma, μεταφέρθηκε στο νότιο Λονδίνο στη φυλακή, που απέχει λιγότερο από δύο μίλια από το Wimbledon Center Court, όπου κέρδισε τον πρώτο από τους τρεις τίτλους του Wimbledon το 1985 σε ηλικία 17 ετών.

«Αν είναι τυχερός, θα μεταφερθεί στο H-wing, ή Ritz, όπως το αποκαλούν. Ο μόνος τρόπος να επιβιώσει είναι να μείνει μακριά από προβλήματα», σχολίασε ο Taylor. 

Oι Γερμανοί έχουν εκφράσει ήδη τη δυσαρέκειά τους, αναφέροντας ότι «δεν σκότωσε κανέναν για να βρίσκεται εκεί υπό αυτές τις συνθήκες». 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News