Σάκκαρη - Σφιόντεκ 0-2: Απόψε δεν ήταν η βραδιά της

Σάκκαρη – Σφιόντεκ 0-2: Απόψε δεν ήταν η βραδιά της Μαρίας Σάκκαρη που για πρώτη φορά ηττήθηκε από την Ίγκα Σφιόντεκ και αποχαιρέτησε την Ντόχα στον ημιτελικό.

Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά και αυτήν για την Σάκκαρη ήταν μία τέτοια, αφού ηττήθηκε από την Σφιόντεκ στην τέταρτη μεταξύ τους συνάντηση με 2-0 σετ (4-6, 3-6).

Στον τελικό απέναντι στην Ανέτ Κονταβέιτ θα βρεθεί η Ίγκα Σφιόντεκ, που επικράτησε 2-0 (4-6, 3-6) της Μαρίας Σάκκαρη στον δεύτερο ημιτελικό της Ντόχα και έβαλε φρένο στην πορεία της Ελληνίδας. Η Πολωνή κυριάρχησε στα σετ, παρά το αρχικό της κακό ξεκίνημα, αφού μπόρεσε να μπει μέσα στο κορτ και να εκτελεί από εκεί, για να βγάλει 25 winners και 27 αβίαστα, την ώρα που η αντίστοιχη αναλογία της Μαρίας ήταν 9 προς 25. Πολύ χαμηλά έμεινε στο σερβίς η Σάκκαρη που κέρδισε μόλις 7/18 πόντους στο δεύτερο σερβίς.

Break η Σάκκαρη, ανατροπή η Σφιόντεκ

Η Σάκκαρη μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένη να κρατήσει την μπάλα στο κορτ και κάπως έτσι εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Σφιόντεκ. Η Πολωνή άργησε να βρει ρυθμό και με τις βαθιές επιστροφές της Ελληνίδας υποχρεώθηκε σε λάθη, για το προβάδισμα της Σάκκαρη με 3-1. Αυτό όμως εξανεμίστηκε γρήγορα, με την Πολωνή να μπαίνει σταδιακά όλο και περισσότερο μέσα στο κορτ και να βάζει αρκετή πίεση στην Σάκκαρη.

Οι δυο τους οδηγήθηκαν χωρίς break ως το 4-5 και όταν η Ελληνίδα σέρβιρε για να μείνει στο σετ, είδε το σερβίς της να σπάει, με την Σφιόντεκ να απαντά με αρκετό βάθος. Το χαμηλό ποσοστό στα περασμένα πρώτα σερβίς (56%) και οι μόλις 7/14 κερδισμένοι πόντοι στο δεύτερο σερβίς «πλήγωσαν» την Σάκκαρη και αυτό ήταν το πρώτο σετ που έχασε από την αντίπαλό της μετά από έξι κερδισμένα.

Ίδιο σκηνικό και 2-0

Το 2ο σετ δεν είχε την παραμικρή διαφορά με αυτό που είδαμε προηγουμένως. Η Σάκκαρη πήρε νωρίς προβάδισμα με 2-0 το οποίο έχασε και αμφότερες κράτησαν το σερβίς τους ως το 3-4. Η Σφιόντεκ συνέχιζε να κυριαρχεί στα ράλι και να κάνει νέο break στην Ελληνίδα για το 3-5. Η τελευταία ευκαιρία της Σάκκαρη ήταν στο 0-30 του επόμενου game, αλλά ένα λάθος στο φιλέ της στέρησε το τριπλό break point και η Σφιόντεκ ολοκλήρωσε με 3-6 για να βρεθεί απέναντι στην Ανέτ Κονταβέιτ στον αυριανό τελικό.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News