Σάκκαρη – Χάιβς: Για ένα σετ έκανε... γερή προπόνηση

Σάκκαρη – Χάιβς: Για ένα σετ έκανε… γερή προπόνηση | Τένις | Γουίμπλεντον 2022

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε 2-0 σετ (6-1, 6-4) την Αυστραλή, Ζόε Χάιβς, και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον. 

Οι… 566 θέσεις διαφορά στην παγκόσμια κατάταξη που χώριζαν την Μαρία Σάκκαρη από την πρώτη της αντίπαλο στο κυρίως ταμπλό του Γουίμπλεντον δεν άφηναν μεγάλα περιθώρια για αμφισβήτηση της παρουσίας της Ελληνίδας πρωταθλήτριας στο δεύτερο γύρο.

Για ένα σετ η Αυστραλή Ζόε Χάιβς (νούμερο 571 στον κόσμο) δεν κατάφερε να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση στη Μαρία, έδειξε να λυγίζει από το άγχος της δικής της πρεμιέρας στο… κυρίως πιάτο του μεγαλύτερου τουρνουά γκραν σλαμ στον πλανήτη και με το 6-1 του πρώτου σετ στις πλάτες της, έδειξε να παραδίδεται στις ορέξεις του μεγάλου φαβορί. 

H οικονομία δυνάμεων ήταν απαραίτητη για τη Σάκκαρη λόγω της αναβολής, αλλά οι μηχανές… έσβησαν εντελώς στο δεύτερο σετ

Παρά το γεγονός ότι ο Χάιβς είχε ρυθμό από τις τρεις διαδοχικές της νίκες στα προκριματικά, αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στα σημεία του αγώνα που η Σάκκαρη ανέβαζε στροφές και το τελικό 2-0 σετ (6-1, 6-4) θα μπορούσε να έρθει με ακόμη πιο συνοπτικές διαδικασίες αν η Μαρία δεν είχε στο μυαλό της την ανάγκη να μην σπαταλήσει πολλές δυνάμεις, καθώς η αναβολή της πρώτης της εμφάνισης στα λονδρέζικα κορτς, την υποχρεώνουν να δώσει τα δύο πρώτα της παιχνίδια μέσα σε 24ώρες. Ήταν, λοιπόν, κομβικό να μην ξοδέψει περιττό ιδρώτα κόπωσης απέναντι σε μια πολύ ασθενέστερη αντίπαλο όπως η Αυστραλή.

Άλλωστε το ούτως ή άλλως εύκολο έργο έγινε ακόμη ευκολότερο στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, με την κουρασμένη Χάιβς να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο μηρό και να δέχεται ιατρική βοήθεια για να ολοκληρώσει το παιχνίδι με δεμένο το αριστερό της πόδι. Κάπως έτσι η Μαρία… έσβησε ολοκληρωτικά και τις δικές της μηχανές και ολοκλήρωσε το διαδικαστικό ματς σε… mode συντήρησης, δίνοντας την ευκαιρία στην αντίπαλο της να κατακτήσει τέσσερα γκέιμ στο δεύτερο σετ, να μειώσει σε 5-4 και να διατηρήσει για λίγο ζωντανό το δικό της όνειρο.  

Την ώρα διεξαγωγής του παιχνιδιού στο Court 3, στο Court 6 διεξαγόταν το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει η αντίπαλος της Σάκκαρη στο δεύτερο γύρο, ανάμεσα στην Αυστραλή Ντάρια Σαβίλ (νο 98 στην παγκόσμια κατάταξη) και την Βουλγάρα, Βικτόρια Τόμοβα (νο 112 στην παγκόσμια κατάταξη). 

Δεδομένα το εμπόδιο της Μαρίας στο δεύτερο γύρο θα είναι ψηλότερο από αυτό της άπειρης και πρωτάρας Χάιβς, αλλά σε κάθε περίπτωση και στο αυριανό παιχνίδι το φαβορί θα είναι… γαλανόλευκο. Ουσιαστικά το πρόγραμμα για τη Σάκκαρη θα αρχίσει να ζορίζει από τον τρίτο γύρο και όσο η πρόκληση μιας ακόμη σπουδαίας παρουσίας σε τουρνουά γκραν σλαμ θα ξημερώνει ξανά μπροστά στα μάτια της Ελληνίδας τενίστριας.  

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News