Στέφανος Τσιτσιπάς: Δήλωσε συμμετοχή στο τουρνουά της Βαρκελώνης - Kι ο τραυματίας Ναδάλ

Οι καλύτεροι τενίστες στον κόσμο, ανάμεσά τους και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, θα συναντηθούν ξανά, για μία ακόμη χρονιά, στο 500άρι τουρνουά “Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeo Conde de Godó” (16-24 Απριλίου), ένα από τα τουρνουά με τη μεγαλύτερη παράδοση και κύρος στο ημερολόγιο της ATP.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από το διευθυντή της διοργάνωσης, Νταβίντ Φερέρ, ανακοινώνοντας την επίσημη λίστα των συμμετεχόντων για την εφετινή 69η έκδοση, στην οποία θα συμμετέχουν οι 12 από τους 20 κορυφαίους της παγκόσμιας κατάταξης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Στέφανο Τσιτσιπά και στον Ισπανό, Κάρλος Αλκαράθ.

Οι διοργανωτές διαφημίζουν ως το μεγάλο “αστέρι” του Barcelona Open τον Ράφαελ Ναδάλ, δώδεκα φορές πρωταθλητή της διοργάνωσης και νο3 στον κόσμο, ο οποίος μετρά ήδη στο τρέχον έτος τρεις τίτλους, το Australian Open, το ATP 500 στο Ακαπούλκο και το ATP 250 στη Μελβούρνη. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου μα καθόλου σίγουρο ότι ο Ισπανός θα δώσει το “παρόν”, καθώς όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ώρες ένα πρόβλημα τραυματισμού θα τον κρατήσει εκτός δράσης για 4-6 εβδομάδες.

Ο γεννηθείς στην Μαγιόρκα “βασιλιάς του χώματος” έχει ήδη κατακτήσει 21 Grand Slam και θα “πατήσει” στα γήπεδα του Real Club de Tenis Barcelona ως ο αθλητής με τα περισσότερα Μajor στην Ιστορία του τένις. Επιπλέον, θα επιδιώξει να επεκτείνει το εκτεταμένο ρεκόρ του, όπου έχει συγκεντρώσει 91 τίτλους σε 129 τελικούς που παίχτηκαν.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο Ναδάλ θα βρει απέναντί του αντιπάλους που δεν θα τον διευκολύνουν, όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς (νο5 στον κόσμο), δύο φορές φιναλίστ στη Βαρκελώνη (2018 και 2021). Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει καθιερωθεί ως ένας πολύ ευέλικτος παίκτης, ικανός να αποδώσει στο υψηλότερο επίπεδο στο χώμα, όπως αποδεικνύεται από τον τελικό που έπαιξε πέρυσι στο Roland Garros ή τον τίτλο του στο Masters 1000 στο Μοντε Κάρλο.

Το τουρνουά της Βαρκελώνης θα περιλαμβάνει επίσης δύο ακόμη παίκτες του Top 10, τον Κάσπερ Ρούουντ (νο8) και τον Χούμπερτ Χουρκάτς (νο 10), δύο από τους παίκτες με τη μεγαλύτερη προβολή μαζί με τον Γιανίκ Σϊνερ (νο11), ο οποίος επίσης θα ειναι «παρών» στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας.

Τα ανερχόμενα “αστέρια” αναμένεται να ξεχωρίσουν στην εφετινή διοργάνωση, όπως και ο παίκτης με την εξαιρετική πρόοδο που διαγράφει, Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος επίσης θα λάβει μέρος στο τουρνουά.

Στα 18 του συνεχίζει να… “λάμπει” σε κάθε τουρνουά που συμμετέχει και φέτος έχει ήδη κατακτήσει το ATP 500 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, έχει φτάσει στα ημιτελικά του Indian Wells και βρίσκεται στο νο16 της παγκόσμιας κατάταξης. Στη Βαρκελώνη θα βρεθούν επίσης οι Ντένις Σαποβάλοφ, Άλεξ ντε Μινόρ και Σεμπάστιαν Κόρντα.

Επιπλέον, φέτος θα υπάρξει μια από τις πιο… διεθνείς εκδόσεις με παίκτες από 19 διαφορετικές χώρες, με επικεφαλής τους επτά από την Ισπανία κι από κει και πέρα από τις Γεωργία, Καζακστάν, Αργεντινή, Αυστραλία, Βουλγαρία, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, ΗΠΑ, Ολλανδία, Νότια Αφρική, Γαλλία, Πολωνία, Νορβηγία, Καναδά, Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα και Λευκορωσία.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News