Τσιτσιπάς - Ιβάσκα 2-0: Για ένα σετ ήταν... Tsitsifast

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκλεισε θέση στα προημιτελικά του ABN AMRO World Tennis Championship στο Ρότερνταμ, επικρατώντας με κυνικό τρόπο του Ίλια Ιβάσκα 2-0 σετ!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκλεισε θέση στα προημιτελικά του ABN AMRO World Tennis Championship στο Ρότερνταμ, επικρατώντας με κυνικό τρόπο του Ίλια Ιβάσκα 2-0 σετ!

Με δυσκολία αλλά και σταθερότητα στο φινάλε του 1ου σετ και πολύ πιο εύκολα στο 2ο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς άφησε πίσω του τη μέτρια εμφάνιση με τον Νταβίντοβιτς Φοκίνα, κερδίζοντας 2-0 (6-4, 6-1) τον Ίλια Ιβάσκα για να φτάσει στον προημιτελικό του τουρνουά στο Ρότερνταμ, εκεί όπου θα έχει μεγάλο τεστ απέναντι στον Άλεξ Ντε Μινόρ!

Το σερβίς του Τσιτσιπά ήταν σε μεγάλη μέρα, βγάζοντας 9 άσους και κατακτώντας 29/34 πόντους στο πρώτο σερβίς, την ώρα που ο Ιβάσκα είχε μόλις 7/20 στο δεύτερο και αρκετά αβίαστα από τη βασική γραμμή, όταν τα ράλι μεγάλωναν σε διάρκεια…

Βρήκε λύση στο φινάλε ο Τσιτσιπάς

Ένα σετ που κύλησε στην απολυτη ισορροπία, με τον Τσιτσιπά να βγαίνει νικητής στο φινάλε, κυρίως λόγω της ικανότητάς του και της εμπειρίας του να διαχειριστεί τους κρίσιμους πόντους. Ο Ιβάσκα ήθελε να ασκήσει πίεση στο backhand του Έλληνα τενίστα και να ισχυροποιήσει τη θέση του στα ράλι από το σερβίς του. Αφού έσβησε break point στο 3ο game, μπήκε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στα ράλι. Ωστόσο, με τον Τσιτσιπά να σβήνει break point στο 4-4, το δεύτερο σερβίς του Λευκορώσου τον πρόδωσε, μετρώντας μόλις 6/13 πόντους. Όταν ο Τσιτσιπάς βρήκε επιστροφές με βάθος και συνέχισε να εκμαιεύει τα λάθη του αντιπάλου του, έκλεισε το σετ στο 6-4!

 

Στα γρήγορα ως… Tsitsifast

Βλέποντας ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι στο 2ο σετ, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να απλοποιήσει πλήρως την κατάσταση στο κορτ. Ακόμα πιο επιθετικός από τη βασική του γραμμή, κυριάρχησε πλήρως στο σερβίς του Ιβάσκα, που κέρδισε μόλις 1/7 πόντους πίσω από το δεύτερο. Έτσι προηγήθηκε με δύο break και 5-0, οπότε το σετ δεν είχε επιστροφή. Ο Έλληνας τενίστας πήρε τις μπάλες στα χέρια του και έκλεισε τον αγώνα στο 6-1, παραχωρώντας συνολικά μόλις 5 πόντους στο πρώτο του σερβίς (29/34) και περιμένει τον Άλεξ Ντε Μινόρ στον προημιτελικό, ως το πιο δυνατό τεστ μέχρι στιγμής του τουρνουά!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News