Τσιτσιπάς – Ρίτσαρντ: Σώθηκε από το άγχος της πρεμιέρας στο Wimbledon στα τέσσερα σετ

Όταν στις τέσσερις παρουσίες σου στο Wimbledon, έχει τεθεί νοκ άουτ από τον 1ο γύρο στις τρεις από αυτές, τότε, όσο ψυχρός και συγκεντρωμένος κι αν είσαι, δεν μπορείς παρά να μπεις στο κορτ «μαγκωμένος». 

Έτσι ακριβώς ξεκίνησε τον αγώνα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον άσημο, Νο 188 στον κόσμο, Αλεξάντερ Ρίτσαρντ. Χωρίς καθαρό μυαλό με βιαστικά χτυπήματα βρέθηκε να χάνει με 4-1 πριν συμπληρωθεί ένα τέταρτο αγώνα.

Αν και ο Ελβετός έχει πατήσει τα 28, αυτός ήταν ο πρώτος του αγώνας σε κάποιο από τα τέσσερα γκραν σλαμ και θα πρέπει να αισθάνθηκε μάλλον τυχερός, που σε αυτήν την καθυστερημένη πρεμιέρα του βρήκε απέναντί του έναν νευρικό Τσιτσιπά.

Comeback από το 1-4 

Ωστόσο, όταν σέρβιρε για το 5-1, ο Ρίτσαρντ λύγισε από την απειρία του και πριν το καταλάβει βρέθηκε να χάνει με 5-4. Ο Τσιτσιπάς είχε ανοίξει το παιχνίδι, έπαιξε με το slice και τελείωνε τους πόντους με το όπλο του, το forehand. Αν και απώλεσε έξι ματς μπολ, ο Έλληνας τενίστας κυριάρχησε στο τάι μπρέικ με 7-1 για το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ οι δυο αντίπαλοι συναγωνιζόντουσαν στα λάθη και στη νευρικότητα, αλλά δύο μπρέικ του Στέφανου στο 1-1 και στο 5-3 του έδωσαν το σετ, κυρίως λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων του αντιπάλου του κι όχι επειδή ανέβασε ιδιαίτερα την απόδοσή του.

Αντί για 3-0, έγινε 2-1 

Στο τρίτο σετ, ο Τσιτσιπάς κράταγε το σερβίς του, αλλά σπαταλώντας πολλές δυνάμεις. Κι ενώ φαινόταν να ψάχνει την ευκαιρία για το μπρέικ, χωρίς να πιέζει καταστάσεις, αυτό ήρθε από την πλευρά του Ελβετού το 6-5, και το σετ χάθηκε.

Ίδιο και απαράλλαχτο σκηνικό στο τέταρτο σετ, με τον Τσιτσιπά όμως να βρίσκει το μπρέικ στο 5-4 και να παίρνει τη νίκη.

Το ταμείο από το ματς με τον Ρίτσαρντ

Αν το ζητούμενο για τον Έλληνα κορυφαίο τενίστα ήταν να μην την… πατήσει όπως τις άλλες χρονιές και να περάσει στο 2ο γύρο, τότε η προσπάθειά του στέφθηκε με επιτυχία. Αν, όμως, ήταν να βρει καλό ρυθμό και να μην σπαταλήσει πολλές δυνάμεις, τότε απέτυχε οικτρά απέναντι έναν παίκτη-κομήτη, που τον έκανε να πιστέψει ότι μπορούσε να τον νικήσει λόγω των δικών του λαθών.

Ο Αυστραλός Τζόρνταν Τόμπσον, το Νο 76 του κόσμου προσφέρεται ως αντίπαλος για να βρεθεί ο Τσιτσιπάς στον 3ο γύρο, όπου λογικά θα τον περιμένει ο κακός του δαίμονας, Νικ Κύργιος. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News