Wimbledon 2022 Γυναίκες: Ο νόμος της Σφιόντεκ, η ευκαιρία της Σάκκαρη

Χρόνια είχε να παρουσιαστεί στην WTA τενίστρια με τόσο καταλυτική παρουσία όπως αυτή της Ίγκα Σφιόντεκ τους τελευταίους τέσσερις μήνες. 

Πριν κλείσει τα 21 της χρόνια, η Πολωνή έχει ήδη κατακτήσει δύο γκραν σλαμ και ήρθε και «κούμπωσε» στο κενό που άφησε η απρόσμενη αποχώρηση της Άσλι Μπάρτι από την ενεργό δράση.

Στο Wimbledon η Σφιόντεκ κουβαλά μαζί της ένα σερί 35 αήττητων αγώνων, ωστόσο η ικανότητά της στο χόρτο αποτελεί ερωτηματικό. Στις δύο προηγούμενες συμμετοχές της τέθηκε νωρίς εκτός συνέχειας. Το 2019 έχασε στον πρώτο γύρο και πέρυσι στον τέταρτο από την Ονς Τζαμπέρ. Μετά τη νίκη της στο Ρολάν Γκαρός, δεν συμμετείχε σε κανένα τουρνουά σε χορτάρινη επιφάνεια. Αυτό είναι και καλό και κακό.

Ημιτελικός Σφιόντεκ – Χάλεπ ενόψει 

Η Σφιόντεκ δεν θα έχει ούτε πολύ δύσκολο, αλλά ούτε και εύκολο έργο τουλάχιστον στο επάνω τέταρτο του ταμπλό. Εκεί μαζί της υπάρχουν η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα και η νικήτρια του 2017 Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα. Μια υγιής, σοβαρή Σφιόντεκ δεν θα έχει πρόβλημα να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά.

Στο γκρουπ που θα αναδείξει τη δεύτερη ημι-φιναλίστ,  συναντούμε το όνομα της Σερίνα Γουίλιαμς. Η εφτά φορές νικήτρια του θεσμού έχει να πιάσει ρακέτα ένα χρόνο και δεν θα αντέξει να προχωρήσει σε ένα τουρνουά δύο εβδομάδων. Αν όμως φτάσει στον τρίτο γύρο, θα βρει απέναντί της την περσινή φιναλίστ Καρολίνα Πλίσκοβα. Μολονότι αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών, η Τσέχα είναι δύναμη στο γρασίδι.

Ωστόσο αυτή που φαίνεται ότι θα ξεχωρίσει από αυτό το τέταρτο είναι η νικήτρια του 2019, Σιμόνα Χάλεπ, η οποία είναι από τις πιο σταθερές τενίστριες σε ένα Tour όπου κάθε μήνα ανεβαίνουν και κατεβαίνουν διαφορετικές τενίστριες.

Η ντεφορμέ Πάουλα Μπαντόσα, αλλά και η φιναλίστ του Roland Garros, Κόκο Γκοφ, δύσκολα θα διακριθούν στο Wimbledon.

Η Σάκκαρη απέναντι στους δαίμονες της, η Τζαμπέρ απέναντι στην πρόκληση

Η λογική, αν υπάρχει στο τένις των γυναικών, δείχνει στο τρίτο τέταρτο ως πιθανότερη να παίξει στα ημιτελικά μία από τις Κάια Κανέπι και Αντζελίκ Κέρμπερ, τη νικήτρια του 2018, που έκλεισε τα 34 χρόνια της.

Το Wimbledon 2022 ίσως είναι, όμως, η διοργάνωση που θα ανατείλει το άστρο της Ονς Τζαμπέρ. Η Τυνήσια είναι μια από τις πιο σταθερές τενίστριες στη σεζόν και το γρασίδι της ταιριάζει. Πέρυσι έφτασε στα προημιτελικά, ενώ την περασμένη εβδομάδα κέρδισε στο Βερολίνο. Μοναδικό ερωτηματικό κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο που οδήγησαν στην αποχώρησή της από το Ίστμπορν.

Οι άλλες διεκδικήτριες του εισιτηρίου είναι οι Μάντισον Κιζ, Ντανιέλ Κόλνς και Έμα Ραντουκάνου. Η τελευταία είναι η μεγάλη ελπίδα των Βρετανών για μια μεγάλη διάκριση, αλλά μετά τη νίκη της στο US Open δεν δικαίωσε τις προσδοκίες.

Στο τελευταίο τέταρτο η κλήρωση είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Μαρίας Σάκκαρη. Ωστόσο, για να αποκτήσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά θα πρέπει να νικήσει την αστάθειά της και τους κακούς δαίμονές της, που είναι η Ανέτ Κονταβέιτ και η Χαντάντ Μαΐα. Η Εσθονή, που είναι ντεφορμέ και η ανερχόμενη Βραζιλιάνα θα αναμετρηθούν πριν βρει μπροστά η Μαρία μία από τις δύο.

Η Γελένα Οσταπένκο και η Μπελίντα Μπέντσιτς είχαν καλή απόδοση στα τουρνουά προθέρμανσης που προηγήθηκαν και θα διεκδικήσουν αυτό που τους αναλογεί.

Η Σάκκαρη ξεκινά με αντίπαλο από τα προκριματικά, την Αυστραλή Ζόι Χάιβς, ό,τι καλύτερο για να τονώσει την ψυχολογία της.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News