ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: «Χρυσές» οι Αμερικανίδες με 3-0 σετ
Το χρυσό μετάλλιο στο βόλεϊ γυναικών κατέκτησαν οι ΗΠΑ, κερδίζοντας με 3-0 σετ τη Βραζιλία.
Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε ο τελικός του Βόλεϊ γυναικών μεταξύ ΗΠΑ και Βραζιλίας. Οι Αμερικανίδες ήταν καλύτερες σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κέρδισαν σε 1 ώρα και 22 λεπτά με 3-0 τις Βραζιλιάνες, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.
Στο πρώτο σετ οι Αμερικανίδες πήραν το προβάδισμα από την αρχή και δεν το έχασαν μέχρι το τέλος, παρά τις προσπάθειες από τις Βραζιλιάνες, οι οποίες είχαν καταφέρει να μείνουν κοντά στο σκορ, φτάνοντας και σε απόσταση βoλής στο 14-15, σε εκείνο το σημείο οι ΗΠΑ πάτησε… γκάζι, άνοιξε ξανά τη διαφορά και με 25-21 «έκλεισε» το πρώτο σετ.
Στο δεύτερο σετ, είχαμε επίδειξη δύναμης από τις ΗΠΑ, κατακτώντας το, πιο εύκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό 25-20. Οι Αμερικανίδες, είχαν φτάσει να προηγούνται μέχρι και με 19-10, κάπου εκεί έδειξε να «ξυπνάει» η «σελεσάο», όμως πλέον ήταν αργά και παρότι έτρεξαν ένα σερί 7-2, δεν κατάφεραν ουσιαστικά να απειλήσουν.
Το τρίτο και τελευταίο σετ, ήταν ένα μείγμα των δύο προηγούμενων, το ξεκίνημα θύμιζε το πρώτο σετ, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι και το 7-8, με τις Αμερικανίδες να ανεβάζουν ρυθμό και να παίρνουν γρήγορα μεγαλύτερο προβάδισμα, φτάνοντας μέχρι και το 9-17, κάπου εκεί, φάνηκε να παραδίδονται και οι Βραζιλιάνες, οι οποίες είδαν πως δεν μπορούν, σήμερα, να κοντράρουν τις Αμερικανίδες, οι οποίες τελείωσαν το σετ και το παιχνίδι με 14-25.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Αρης: Πότε και πού θα γίνει η παρουσίαση του Βασίλη Σπανούλη
- Παναθηναϊκός AKTOR: Οι βολές και τα... κιάλια του Σλούκα προς τους φιλάθλους του Ολυμπιακού (vid)
- Αταμάν για διαιτησία: «Σε 45 τελικούς στην καριέρα μου δεν θυμάμαι κάτι ανάλογο»
- ΑΕΚ: Αυτοί είναι οι νέοι συνεργάτες του Μάρκο Νίκολιτς
- Αταμάν: «Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να παρατάξει ούτε έναν πραγματικό παίκτη της Εθνικής Ελλάδος»
