Βόλεϊ: Ο Γιουνούς Οτσάλ της ΑΕΚ νέος προπονητής της εθνικής γυναικών

Ο προπονητής της ΑΕΚ Γιουνούς Οτσάλ είναι ο διάδοχος του Μαρτσέλο Αμποντάντζα στον πάγκο της εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών.

Ο Κυπελλούχος Ελλάδας με τα χρώματα της ΑΕΚ, Τούρκος προπονητής Γιουνούς Οτσάλ είναι ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών, διαδεχόμενος τον Μαρτσέλο Αμποντάντζα.

Ο 34χρονος ήταν ο άμεσος συνεργάτης του Αμποντάντζα στην πορεία της Έθνικής προς την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2023.

Ο Οτσάλ ανέλαβε την ΑΕΚ στις αρχές Νοεμβρίου και την οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά και στα ημιτελικά της Α1.

Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής δεν διαφοροποιεί κάτι σε σχέση με τη συνεργασία του με την ΑΕΚ, καθώς παραμένει προπονητής της.

Το βιογραφικό του Οτσάλ

Ο Οτσάλ από νεαρή ηλικία επέλεξε το δρόμο της προπονητικής καθώς στα 20 του (2006) βρέθηκε στο προπονητικό τιμ της Εξατσίμπασι, παραμένοντας στην ομάδα μέχρι το 2018.

Το καλοκαίρι του 2018 μετακόμισε στην Χάβα Γιολάρι, για να ακολουθήσει την επόμενη χρονιά (2019) κι ο Μαρτσέλο Αμποντάντζα. Από το 2022 βρίσκεται στην Ελλάδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News