Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Σάλος με την Ολλανδία - Στέλνει στο Παρίσι καταδικασμένο βιαστή!

Ένας Ολλανδός παίκτης του μπιτς βόλεϊ που εξέτισε ποινή φυλάκισης για βιασμό παιδιού πριν από 10 χρόνια θα εκπροσωπήσει την Ολλανδία στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Σάλος έχει προκληθεί στην Ολλανδία με την πρόκριση αθλητή καταδικασθέντος για βιασμό στους Ολυμπιακούς του Παρισιού, με την εγχώρια επιτροπή να υπεραμύνεται της απόφασής της.

Όπως μεταφέρει το Associated Press, ο Steven van de Velde και ο συμπαίκτης του Matthew Immers ήταν μία από τις δύο ανδρικές ομάδες από την Ολλανδία που προκρίθηκαν στο μπιτς βόλεϊ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Το μόνο πρόβλημα; Ο Van de Velde είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί πριν από οκτώ χρόνια για τον βιασμό ενός ανήλικου κοριτσιού στη Βρετανία.

Ολλανδία: Τι δήλωσε ο βιαστής

Ο Van de Velde αναφέρθηκε στο αυτονόητο παράδοξο στον ιστότοπο της Ολλανδικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ, λέγοντας: «Καταλαβαίνω ότι ενόψει του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο, αυτό μπορεί να τραβήξει την προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης».

«Δεν μπορώ να το αντιστρέψω, οπότε θα πρέπει να φέρω τις συνέπειες. Ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου», πρόσθεσε.

Ο Van de Velde είχε καταδικαστεί σε τετραετή κάθειρξη στη Βρετανία αφού συνελήφθη το 2016 για ερωτική συνεύρεση με ανήλικη που φέρεται να γνώρισε στο διαδίκτυο. Αφού εξέτισε μέρος της ποινής στη Βρετανία, εκδόθηκε στην Ολλανδία στο πλαίσιο διακρατικής συνθήκης, όπου απόλαυσε νομική επιείκεια.

«Ξεπλένει» τον βιαστή η Ολυμπιακή Επιτροπή

Η Ολλανδική Ομοσπονδία Βόλεϊ (Nevobo) είπε ότι ο καταδικασμένος βιαστής, «αποδείκνυε ότι είναι ένας υποδειγματικός επαγγελματίας και άνθρωπος και δεν υπήρχε λόγος να αμφιβάλλουμε για αυτόν από την επιστροφή του».

Πρόσθεσαν ότι είχε την «πλήρη υποστήριξή» τους και μετά την αποφυλάκισή του είχε ζητήσει επαγγελματική συμβουλή, σύμφωνα με το Sky News.

Εν τω μεταξύ, η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ολλανδίας δήλωσε ότι ο de Velde είχε εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και «ως εκ τούτου είναι μέρος της ομάδας».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News