ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ

Σοκαριστικές αποκαλύψεις από την προπονήτρια της ομάδας σε συνέντευξή της στην περσική «Indepentent»

Oι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν ένα μέλος της εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών του Αφγανιστάν, όπως δήλωσε η προπονήτρια στην περσική Independent.

Σε συνέντευξή της, η Σουράγια Αφζάλι είπε ότι η παίκτρια με το όνομα Μαχτζαμπίν Χακίμι σκοτώθηκε από τους Ταλιμπάν νωρίτερα τον Οκτώβριο, αλλά κανείς δεν έμαθε για τη φρικιαστική δολοφονία καθώς είχαν απειλήσει την οικογένειά της να μην μιλήσει γι ‘αυτό. Η Μαχτζαμπίν έπαιξε στην ομάδα βόλεϊ Kabul Municipality Volleyball Club πριν από την κατάρρευση της κυβέρνησης Ασράφ Γκάνι και ήταν μία εκ των κορυφαίων αθλητριών. Στη συνέχεια, πριν από λίγες ημέρες, εμφανίστηκαν φωτογραφίες στα social media με το κομμένο κεφάλι και το ματωμένο λαιμό της.

Η προπονήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ του Αφγανιστάν είπε ότι μόνο δύο από τις παίκτριες της ομάδας μπόρεσαν να διαφύγουν από τη χώρα πριν οι Ταλιμπάν πάρουν τον πλήρη έλεγχο τον Αύγουστο. Η Μαχτζαμπίν Χακίμι ήταν μεταξύ των πολλών άλλων άτυχων γυναικών αθλητών που έμειναν πίσω.

«Όλες οι παίκτριες της ομάδας βόλεϊ και οι υπόλοιπες αθλήτριες βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση και σε απόγνωση και φόβο», είπε η Αφζαλί.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή Μέσα:

«Η εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών του Αφγανιστάν ιδρύθηκε το 1978 και αποτελεί εδώ και καιρό ένα φάρο ελπίδας και ενδυνάμωσης για τα νεαρά κορίτσια στη χώρα. Ωστόσο, ο θάνατος της Μαχτζαμπίν έχει τροφοδοτήσει τους φόβους ότι θα γίνει στόχος των Ταλιμπάν. Οι προσπάθειες των μελών της ομάδας να κερδίσουν την υποστήριξη ξένων οργανώσεων και χωρών για να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει.

Την περασμένη εβδομάδα, η FIFA και η κυβέρνηση του Κατάρ φυγάδευσαν με επιτυχία έως και 100 γυναίκες ποδοσφαιριστές, συμπεριλαμβανομένων μελών της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και μέλη της οικογένειάς τους από το Αφγανιστάν».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News