ΒΟΛΕΪ: Στους ρυθμούς των προκριματικών του Ευρωπαϊκού η εθνική παίδων

Στη Βουλγαρία βρίσκονται οι διεθνείς προκειμένου να μετάσχουν από μεθαύριο στον 1ο προκριματικό γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ18 και να κυνηγήσουν την πρόκριση στη 2η ή και την τελική φάση.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εν όψει για την εθνική ομάδα βόλεϊ των παίδων. Έκανε προπονήσεις μέσα στις γιορτές και στη δίνη της έξαρσης του κορωνοϊού ώστε να είναι έτοιμη για τα προκριματικά της μεγάλης διοργάνωσης και πλέον βρίσκεται στη Βουλγαρία για το ξεκίνημα των αγώνων.

Έντεκα αθλητές είναι στην αποστολή στη Σόφια και θα πάρουν μέρος στον 1ο προκριματικό γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ18, που αρχίζει μεθαύριο Τετάρτη και ολοκληρώνεται στις 16 του μήνα. Η ομάδα θα κυνηγήσει το εισιτήριο για τη 2η φάση ή και (γιατί όχι) την απευθείας πρόκριση στη τελική φάση.
Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει ότι η χώρα, που θα κατακτήσει την 1η θέση, θα προκριθεί απευθείας στο Ευρωπαϊκό, ενώ οι χώρες που θα καταλάβουν τις θέσεις 2 έως 5 θα προκριθούν στον 2ο προκριματικό γύρο.

Η Ελλάδα θα συναντήσει κατά σειρά το Μαυροβούνιο, τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Πριν την έναρξη των επίσημων αγώνων θα δώσει δύο φιλικούς αγώνες με την οικοδέσποινα του 1ου προκριματικού ομίλου Βουλγαρία.
Μετά τα μοριακά τεστ ανίχνευσης του covid-19 στη Σόφια ταξίδεψαν οι αθλητές:

Άγγελος Σταθέλος
Στέφανος Αδάμος
Δημήτρης Σουσουρίδης
Γιώργος Μπαλούκας
Αλέξανδρος Νανόπουλος
Ευάγγελος Ρούσσος
Χαράλαμπος Παξιμαδάκης
Σπύρος Γεροδήμος
Ανδρέας Κοντοστάθης
Αναστάσιος Παναγιώτου
Πέτρος Πηλίτσης

Αρχηγός αποστολής είναι ο τεχνικός σύμβουλος εθνικών ομάδων Τάκης Καβαλλιεράκης, ενώ άμεσος συνεργάτης του προπονητή Παναγιώτη Λακασά είναι ο Νικήτας Νικητάκης. Στατιστικολόγος είναι ο Παναγιώτης Τσότρας και φυσιοθεραπεύτρια η Στέλλα Ζωγράφου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News