Βόλεϊ: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός μέσα στο σπίτι του Ολυμπιακού

Βόλεϊ: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κορυφή. Το Τριφύλλι κατέκτησε το πρωτάθλημα νικώντας στο Ρέντη τον Ολυμπιακό με 3-1, μία αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί η σεζόν.

Τα πέτρινα χρόνια του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ «θάφτηκαν» για τα καλά. Τα «καρφιά» του Ντε Ντρις, του Πρωτοψάλτη και του Ανδρεόπουλου σφράγισαν την επιστροφή του Τριφυλλιού στην κορυφή της Α1. Ένα πρωτάθλημα που ήρθε δύο χρόνια μετά τον προηγούμενο θρίαμβο στους τελικούς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε με μπλοκ που έβαλε απαγορευτικό στα όνειρα του Ολυμπιακού να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, να πάρει το σημερινό (21/4) ματς και να συνεχίσει να ελπίζει στο θαύμα ποντάροντας και στους… πειρατές της Σύρου.

Κλειδί της νίκης που σήμανε την κατάκτηση του τίτλου, μία αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί η σεζόν, ήταν το comeback της ομάδας του Δημήτρη Ανδρεόπουλου από 17-22 του πρώτου σετ. Ο Παναθηναϊκός νίκησε μέσα στο Ρέντη με 3-1 σετ, έναν αντίπαλο που δεν είχε το σθένος, την αντοχή, τη δυναμική να φράξει το δρόμο των πρασίνων προς τον τίτλο.

Το φετινό πρωτάθλημα θα μείνει στην ιστορία για την ανταγωνιστικότητά του, τη μεγάλη ανατροπή και τη μεγάλη καρδιά που έδειξε ο Παναθηναϊκός στη τελική φάση του πρωταθλήματος. Θυμίζουμε ότι την πρωτιά στην κανονική περίοδο είχε καταλάβει ο ΠΑΟΚ, αλλά η αθηναϊκή ομάδα πήγε στην Πυλαία και κέρδισε, πήγε στο Ρέντη και κλείδωσε το πρωτάθλημα.

Με έναν ελληνικό κορμό και χρήσιμους ξένους παίκτες στο μπλοκ και στην πάσα, το αποτέλεσμα δικαιώνει διοίκηση, προπονητή και παίκτες στον Παναθηναϊκό. Άξιος!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News