ΕΠΟ: Οι δυσκολίες είναι για τους Έλληνες, οι μισθοί-πρόκληση για τους «εκλεκτούς» του Μπαλτάκου!

Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων παλεύει με τα οικονομικά προβλήματα της καθημερινότητας, ο Τάκης Μπαλτάκος μοιράζει μισθούς – πρόκληση στα «εκλεκτά στελέχη» της ΕΠΟ!

 • Υπό φυσιολογικές συνθήκες κάθε Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ μπορεί να ανταγωνιστεί πλέον σε θέαμα μόνο τις παραστάσεις του Μάρκου Σεφερλή στο «Δελφινάριο».
 • Δυστυχώς, όμως, όπως αποδείχτηκε στη Συνέλευση της Τετάρτης, όσα γίνονται στους διαδρόμους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αγγίζουν πλέον τα όρια της κοινωνικής πρόκλησης.
 • Με πόσες χιλιάδες ευρώ πιστεύετε ότι αμείβεται ο υπεύθυνος τον ορισμών των διαιτητών της Γ’ Εθνικής κατηγορίας στην Ελλάδα του 2022; Ο Σταύρος Μάνταλος, λοιπόν, έλαβε αύξηση… 100% επί των περσινών αποδοχών του θα θα αμείβεται πλέον με 5.000€! Ναι, καλά διαβάζετε… 100% αύξηση αποδοχών στην Ελλάδα που οι μισθοί του μέσου Έλληνα αγγίζουν τα… Τάρταρα.
 • Πάλι καλά, δηλαδή, που υπάρχει και ο Κώστας Καραπαπάς στις Γενικές Συνελεύσεις και υπάρχει κάποιος αντίλογος που υποχρεώνει τον Τάκη Μπαλτάκο να βγάζει στη… φόρα προκλήσεις που δεν θα μαθαίναμε ποτέ!
 • Πως δικαιολόγησε την αύξηση του Μάνταλου ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Διαβάστε και… κρατηθείτε καλά από τις καρέκλες σας: «Ο κύριος Μπένετ είχε εισηγηθεί 10.000€ αποδοχές στον κύριο Μάνταλο και εμείς του δώσαμε 5.000€. Άρα όχι μόνο δεν υπάρχει αύξηση, αλλά… μείωση!». Ακόμη και ο πάντα ετοιμόλογος, Κώστας Καραπαπάς, έμεινε για μερικά δευτερόλεπτα… άφωνος με τη συγκεκριμένη εξήγηση.
 • Γενικά η Γενική Συνέλευση κύλησε μέσα σε κλίμα έντασης με τους διαλόγους Καραπαπά – Μπαλτάκου να κλέβουν την παράσταση. Όταν η συζήτηση πήγε στις παράλογες και αβάσιμες απαιτήσεις της Ομοσπονδίας για το ποσοστό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League ακολούθησε ο συγκεκριμένος διάλογος:
 • Καραπαπάς: «Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και θέλει 1% το ποσοστό των τηλεοπτικών που παίρνει η ΕΠΟ και δεν θα καταργήσουμε το νόμο. Θέλω λοιπόν να ακούσουν καθαρά οι εκπρόσωποι των Υπερεθνικών Ομοσπονδιών ότι σήμερα ο Μπαλτάκος απειλεί τις ομάδες ότι δεν θα κάνουν μεταγραφές αν δεν καταβάλλουν και το υπόλοιπο 4%! Και εμείς θα απαντήσουμε καταλλήλως!»
 • Μπαλτάκος: «Είναι ένας κακός νόμος».
 • Καραπαπάς: «Δε με ενδιαφέρει η αξιολογική σου κρίση για το νόμο. Ο νόμος είναι νόμος».
 • Μπαλτάκος: «Ούτε εμένα με ενδιαφέρει η άποψη σου, απο το ένα αυτί μπαίνει και απο το άλλο βγαίνει».
 • Καραπαπάς: «Δε μιλάω για σένα εδώ. Ούτε με ενδιαφέρει το κενό ανάμεσα στα αυτιά σου. Μιλάω για τους υπόλοιπους 150».
 • Πάντως από αλλού την περίμενε και από… αλλού τη βρήκε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Βλέπετε ο άνθρωπος που σήκωσε ιδιαίτερα τους τόνους κατά του Μπαλτάκου όταν η συζήτηση επεκτάθηκε στην επαγγελματική διαιτησία, ήταν ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Μαυροκουκουλάκης.
 • «Δώστε μας την επαγγελματική διαιτησία να σπάσουν οι σκιές. Δώστε μας γιατί αν εσείς μείνετε στη διαιτησία, θα υπάρχει παρασκήνιο», ήταν η ατάκα – φωτιά του «μίστερ Μάνος» προς τον Μπαλτάκο η οποία προκάλεσε αμηχανία στον πρόεδρο της ΕΠΟ.
 • Βλέπετε είναι τέτοια η πλύση εγκεφάλου που υφίσταται η φίλαθλη κοινή γνώμη περί δήθεν διαφωνίας του Παναθηναϊκού για το project της επαγγελματικής διαιτησίας που ακόμη και ο Μπαλτάκος είχε αρχίσει να πιστεύει ότι οι «πράσινοι» αποτελούν… υποστηρικτές του!
 • Από την πλευρά του ο Κώστας Καραπαπάς, ως εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, επανέλαβε την πάγια θέση των «ερυθρόλευκων«: «Σε μια νορμάλ συνθήκη υπάρχει Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Θα έπρεπε να συζητάμε τον τρόπο που η Σούπερ Λιγκ θα οργανώσει την Επαγγελματική Διαιτησία και όχι αν “η διαιτησία είναι της ΕΠΟ” όπως επαναλαμβάνετε μονότονα. Πείτε μας λοιπόν για μια φορά: Για ποιον λόγο δεν θέλετε τη διαιτησία στη Σούπερ Λιγκ; Τι θα χάσετε; Εκτός αν έχετε να χάσετε. Και ξέρουμε όλοι τέλος πάντων τι συμβαίνει. Θέλετε να πάμε μπροστά; Θέλετε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να χειρίζεται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Ναι ή όχι;»…
 • Αυτό πάντως δεν ήταν το μοναδικό σημείο που ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης τα… έχωσε στους παράγοντες της Ομοσπονδίας. Η ατάκα του στο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Άγγελος Δανιήλ… μιλάει από μόνη της: «Σας ακούω να μιλάτε για αυτοδιοίκητο και αναρωτιέμαι. Δεν ξέρετε εσείς που κυβερνάτε την ΕΠΟ που είστε στην Εκτελεστική Επιτροπή, που είναι το αυτοδιοίκητο. Το αυτοδιοικητο αγαπητέ είναι στην σκιά! Στο παρασκήνιο γύρω σας. Αυτοί που είστε κάθε μέρα μαζί είναι το αυτοδιοίκητο».
 • Ποιον εννοούσε ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης; Πιθανότατα τον Γιάννη Παπαδόπουλο, ο οποίος είναι γνωστή της πάσης ότι είναι… αυτοκόλλητός του!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News