ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Πώς ο Μελισσανίδης έχει πιάσει... κότσο τον Σαββίδη

EUROKINISSI

Η πάλαι ποτέ συμμαχία έγινε δυάδα και με τα πολλά, ηγεμονία του ενός. Ο Ιβάν Σαββίδης έβαλε πλάτη και ο Δημήτρης Μελισσανίδης την καβάλησε.

  • Η φετινή αγωνιστική κυριαρχία της ΑΕΚ  είχε ισχυρά θελέμια και εκτός των τεσσάρων γραμμών των αγωνιστικών χώρων. Η πάλαι ποτέ συμμαχία, που «ιδρύθηκε» στα μισά της περασμένης δεκαετίας ήθελε την τριανδρία Μελισσανίδη, Αλαφούζου, Σαββίδη να ενώνει τις δυνάμεις της και να προσπαθεί να «αλλάξει τις ισορροπίες».
  • Αυτή η τελευταία είναι, άλλωστε, η ατάκα που ακούς κάθε φορά που γίνονται τέτοιες κινήσεις, καθώς αν και όλοι μιλάνε για ισορροπίες, εννοούν το να δουν την πλάστιγγα να γέρνει προς τη δική τους μεριά.
  • Η συμμαχία έφερε νέο «άνεμο» στην ΕΠΟ όμως οι πρώτοι τριγμοί δεν άργησαν και η πλευρά Αλαφούζου να φεύγει, ειδικά μετά τα όσα είχαν γίνει σε εκείνον τον περίφημο ημιτελικό κυπέλλου του 2017 όταν οι δυο Πόντιοι συναντήθηκαν στον τελικό.
  • Οι αλλαγές που ήθελαν να δουν Μελισσανίδης και Σαββίδης στην ΕΠΟ, ήρθαν, με την «άλωση» των Ενώσεων. Οι δυο τους είχαν ένα συγκεκριμένο μοτίβο συνεργασίας. Ο Μελισσανίδης έριξε στο μάχη όλο το… έμπειρο δυναμικό του και ο Σαββίδης έβαλε βενζίνη στον κινητήρα των Ενώσεων που ήθελαν να «ζεσταθούν».  Όλα αυτά επί εποχής Γραμμένου, διότι στην εποχή Μπαλτάκου, δεν φαίνεται κάποια συμμαχία στον ορίζοντα, αλλά μια μοναρχία.
  • Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι εκείνος που κινεί κάθε (μικρό ή μεγάλο) νήμα αν και για να φτάσει να το κάνει, χρειάστηκε το… σκριν του Σαββίδη. Και μιας και πιάσαμε τους μπασκετικούς όρους, ο Μελισσανίδης πήρε το σκριν του Ιβάν, βάζει τα καλάθια του και δεν του πιστώνει το παραμικρό. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως μόλις παίρνει το σκριν, μπαίνει στο ματς ο Γιάννης Παπαδόπουλος και η δική του ομάδα και ο Σαββίδης μένει στην απέξω.
  • Την ίδια στιγμή, ο Τάκης Μπαλτάκος που κλήθηκε να λειτουργήσει με βάση και τις ισορροπίες της σχέσης Μελισσανίδη – Σαββίδη, δείχνει ανήμπορος να σταθεί στο ύψος όχι απλά του θεσμικού του ρόλου, αλλά και των δυο ανθρώπων που τον έφεραν σε αυτόν.
  • Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δείχνει παραδομένος και εκείνος στη δράση της πλευράς Μελισσανίδη, με τον Γιάννη Παπαδόπουλο να κόβει και να ράβει, έχοντας πιάσει κότσο τον Ιβάν

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News