Παρασκήνιο: Ο Βεργέτης και το VAR έκαναν ό,τι μπορούσαν για την ανατροπή της ΑΕΚ

Μία διαιτησία για γέλια και για κλάματα στο Περιστέρι και κάπως έτσι έρχονται οι… μάγκικες νίκες.

Βεργέτης και VAR ήταν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές του αγώνα του Περιστερίου, αφήνοντας με δικαιολογημένα παράπονα τους ανθρώπους την Κηφισιά.

Η ΑΕΚ έφυγε με τη νίκη, με ανατροπή, αλλά η διαιτησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο όχι μόνο στη φάση με τη μη αποβολή του Πιερό που αναλύσαμε. Υπάρχουν ακόμα δύο φάσεις που η εύνοια της διαιτησίας υπέρ της ΑΕΚ ήταν ξεκάθαρη. Ας τις δούμε αναλυτικά.

Στο 68ο λεπτό κακώς ο βοηθός Κωνσταντίνου υπέδειξε ότι ο παίκτης της Κηφισιάς έπαιξε την μπάλα με το χέρι πριν η μπάλα καταλήξει στο τέρμα, έγινε έλεγχος από το VAR και κακώς δεν συνέστησε στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για μη παράβαση. Το γκολ έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο παίκτης κάνει κίνηση με το χέρι του, χωρίς όμως να καταφέρει να παίξει την μπάλα. (Η φάση φαίνεται από το τελευταίο ριπλέι από την κάμερα πίσω και δεξιά από το τέρμα).

Στις καθυστερήσεις ο ρέφερι κακώς σφύριξε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ όταν υπήρξε πέσιμο του Γιοβιτς μετά από μαρκάρισμα του Σιμόν. Εγινε έλεγχος από το VAR και κακώς δεν συνέστησε στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για μη παράβαση πέναλτι, αφού το μαρκάρθσμα του κρίνεται κανονικό. Είναι ξεκάθαρο πως ο Μαρίν έκανε βουτιά με σκοπό να ξεγελάσει τον διαιτητή.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News