ΤΣΙΜΙΚΑΣ: «Καλύτερος στον κόσμο ο Ρόμπερτσον - Είμαι έτοιμος να τον συναγωνιστώ»

Ο 25χρονος διεθνής Έλληνας αμυντικός μίλησε για το ξεκίνημα της προετοιμασίας, την πρώτη του χρονιά στην ομάδα, αλλά και για την επιστροφή των Φαν Ντάικ και Γκόμεζ.

Ο Κώστας Τσιμίκας είναι ένας από τους 34 παίκτες της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ που έδωσαν το «παρών» στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας αυτή την εβδομάδα.

Ο 25χρονος Έλληνας διεθνής μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ σχολιάζοντας αρχικά την συμμετοχή του στην προετοιμασία και τις δυσκολίες που ανέκυψαν στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι πίσω με τα παιδιά, όλα είναι πολύ καλά. Η προπόνηση είναι πολύ σκληρή και έντονη, αλλά αυτό θα μας βοηθήσει πολύ στα επόμενα παιχνίδια. Ξεκινάμε τα φιλικά παιχνίδια και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά».

«Τους πρώτους έξι μήνες ήταν πολύ δύσκολα για μένα επειδή κόλλησα κορωνοϊό και είχα δυο τραυματισμούς, αλλά το δεύτερο μισό της χρονιάς ήμουν πολύ καλά και προπονιόμουν πολύ σκληρά στην επιστροφή από τους τραυματισμούς. Τώρα είμαι πιο έτοιμος και σε καλή φυσική κατάσταση για να δώσω τα πάντα για την ομάδα και να την βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της».

«Ξέρω πως θα πρέπει να συναγωνιστώ τον καλύτερο αριστερό μπακ στον κόσμο. Αυτό μου δίνει δύναμη για να κάνω σωστά την δουλειά κάθε μέρα, να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και να συνεχίσω να είμαι όσο καλύτερος μπορώ».

Σχετικά με τον στόχο του για την επόμενη σεζόν είπε: «Ο στόχος μου είναι να μείνω υγιής, πρώτα απ’ όλα, και έπειτα να παίξω περισσότερα παιχνίδια για να βοηθήσω την ομάδα μου».

Αναφορικά με την προετοιμασία για την νέα σεζόν σχολιάσε: «Είναι πολύ πολύ καλά – όλα τα παιδιά ήρθαν πίσω σε πολύ καλή κατάσταση»… «Όλοι δίνουν τα πάντα και αυτό βοηθάει πολύ στο να συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά».

«Αν κοιτάξω την προπόνηση που έχουμε κάνει, είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Εγώ θέλω να ξεκινήσει αυτή η χρονιά. Έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε  και να επιλύσουμε, αλλά νομίζω πως η ομάδα θα είναι έτοιμη να τα δώσει όλα και να πετύχει τους στόχους της».

Για την επιστροφή των Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και Τζο Γκόμεζ μετά από πολλές εβδομάδες λόγω των τραυματισμών τους είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτά τα δυο παιδιά. Φαίνονται πολύ καλά μετά τους τραυματισμούς και ελπίζω το καλύτερο γι’ αυτούς. Μακάρι αυτοί οι τραυματισμοί να είναι οι τελευταίοι, γιατί η ομάδα τους χρειάζεται πολύ. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα επιστρέψουν δυνατοί».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News