Νations League: Θρήνος για Ντεσάν και Ντάλιτς πριν από το Κροατία - Γαλλία

Ο Ιβάν Ντάλιτς, ο πατέρας του προπονητή της εθνικής Κροατίας, έφυγε από τη ζωή την Τρίτη (31/5). Την ίδια μέρα πέθανε ο πατέρας του προπονητή της εθνικής Γαλλίας, Πιερ Ντεσάν. Tη Δευτέρα (6/6) παίζουν Κροατία – Γαλλία για το Nations League!

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς εγκατέλειψε προσωρινά την προετοιμασία της εθνικής Κροατίας και ταξίδεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του για την κηδεία. 

Ο πατέρας του Ντάλιτς ο οποίος όταν ο γιος έπαιζε στη Χάιντουκ ταξίδευε με το ποδήλοτο στο Σπλιτ για να τον δει, αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα υγείας λίγο πριν από τα τελικά του προηγούμενου Μουντιάλ.

Ο Ιβάν Ντάλιτς πέθανε την ίδια μέρα με τον Πιερ Ντεσάν, τον πατέρα του προπονητή της εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν.

Όπως και ο Ντάλιτς, ο Ντεσάν άφησε την αποστολή της εθνικής Γαλλίας για να βρεθεί κοντά στην οικογένεια του. 

«Με μεγάλη μας λύπη ενημερωθήκαμε για τον χαμό του πατέρα του Ντιντιέ το πρωί της Τριτης. Ο Ντιντιέ έφυγε για να είναι κοντά στην οικογένειά του και να είναι σίγουρος ότι του συμπαραστεκόμαστε σε αυτή την δύσκολη στιγμή. Ο Γκι Στεφάν αναλαμβάνει να προπονήσει και να οδηγήσει την ομάδα στους αγώνες για την ώρα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Νοέλ ντε Γκρετ

Τραγική ειρωνία. Η Κροατία παίζει τη Δευτέρα (6/6) με τη Γαλλία για το Nations League σε μια επανάληψη του τελικού του Μουντιάλ.

Δεν είναι γνωστό ακόμη αν οι δυο προπονητές θα βρίσκονται στους πάγκους των ομάδων τους. Αν κάτσουν θα είναι μια ιδιαίτερα συγκινητική σκηνή και για τους δυο τους.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News