ΧΑΚΑΝ ΤΣΑΛΧΑΝΟΛΓΟΥ: «Μόνο ο Στέφανο Πιόλι με ήθελε στη Μίλαν, κατανοώ τις αντιδράσεις του κόσμου αλλά δεν συμβαίνει πρώτη φορά»

Ο 27χρονος νεοαποκτηθείς παίκτης της Ίντερ, μίλησε για τον Σιμόνε Ιντζάγκι, τους νέους του συμπαίκτες αλλά και τους οπαδούς της πρώην ομάδας του.

Αποκαλυπτικός ήταν ο Χακάν Τσαλχάνογλου στο DAZN, αναφερόμενος στην απόφασή του να αφήσει τη Μίλαν για την «αιώνια» αντίπαλο Ίντερ. 

«Είναι φυσιολογικό οι οπαδοί της Μίλαν να είναι αναστατωμένοι, αλλά δεν είμαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος, καθώς πολλοί παίκτες έχουν πάει από τη Μίλαν στην Ίντερ ή το αντίστροφο. Απλώς ήθελα να κοιτάξω το μέλλον μου, με όλο τον σεβασμό στην πρώην ομάδα μου. Έδωσα πολλά για τη Μίλαν εδώ και τέσσερα χρόνια, με σεβασμό, αλλά άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου με την Ίντερ και πρέπει να κοιτάξω μπροστά. Ο Στέφανος Πιόλι ήταν ο μοναδικός που με ήθελε πραγματικά στο Μιλάνο. Μιλήσαμε πολλές φορές, αλλά σεβάστηκε την απόφασή μου και μου ευχήθηκε τα καλύτερα.Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα, έλαβα πολλές κλήσεις από τον αθλητικό διευθυντή της Ίντερ, Πιέρο Αουσίλιο και τον προπονητή Σιμόνε Ιντζάγκι. Έδειξαν ότι με θέλουν πολύ στην ομάδα και αυτό έπαιξε καθοριστικό λόγο στην απόφασή μου. Μου αρέσει το σύστημα 3-5-2 που εφαρμόζει ο νέος μου προπονητής. Ο Λουίς Αλμπέρτο πήρε αυτόν τον ρόλο από τον Ιντζάγκι στη Λάτσιο. Έχουμε πολλά κοινά ως παίκτες. Ο Πιόλι δούλεψε πολύ μαζί μου, με άφησε να έχω στο γήπεδο το ρόλο που μου αρέσει, γι ‘αυτό και έδωσα τόσες πολλές ασίστ. Τώρα ανυπομονώ να τροφοδοτώ τον  Ρομέλου Λουκάκου και τον Λαουτάρο Μαρτίνες». 

Σχετικά με τον Κρίστιαν Έρικσεν:«Έχω μεγάλο σεβασμό για εκείνον, έναν παίκτη που μου αρέσει πάρα πολύ. Έχουμε τον ίδιο ρόλο στο γήπεδο. Όλοι τον περιμένουμε να επιστρέψει,  είναι πολύ ωραίος τύπος. Τον ξέρω χάρη στον πρώην συμπαίκτη μου Σιμόν Κιάερ και έχω μιλήσει πολύ μαζί του. Αποτελεί παράδειγμα για όλους μας», τόνισε ο Τσαλχάνογλου. 

Για την κατάκτηση του EURO από την Ιταλία: «Η Ιταλία ήταν μεταξύ των αγαπημένων μου ομάδων σε αυτό το τουρνουά, συγχαρητήρια και πάλι που κέρδισαν γιατί το άξιζαν. Έστειλα και μήνυμα στον Τζίτζι Ντοναρούμα. O Αλεσάντρο Μπαστόνι μου έγραψε ότι με καλωσορίζει στην ομάδα, μόλις υπέγραψα».

Για την επιλογή του νούμερου στη φανέλα του: «Επέλεξα τον αριθμό 20 γιατί το 10 + 10 ισούται με 20 και αυτός είναι ο λόγος. Διάβασα στις εφημερίδες ότι το είχε Αλβάρο Ρεκόμπα, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που το πήρα. Ο Λαουτάρο έχει το 10, όπως κι εγώ, οπότε γι αυτό το λόγο πήρα το 20 (10+10)».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News