Ομπράντοβιτς: «Μόνο συγχαρητήρια μπορώ να δώσω στον Σπανούλη - Χρειαζόμαστε χρόνο»
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε στη Συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα-θρίλερ του Παναθηναϊκού AKTOR από τον Άρη με 101-91 για την 5η αγωνιστική της Stoiximan GBL και έκανε λόγο για το ματς, τα λάθη και τον Σπανούλη. Τι άλλο είπε ο Σέρβος τεχνικός;
Μετά τη σπουδαία νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού AKTOR με 101-91 στο «Αλεξάνδρειο», στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan GBL, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε δηλώσεις στη Συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στους 46 πόντους των «κιτρινόμαυρων», από τα 27 λάθη των «πρασίνων», τα οποία ήταν περισσότερα και από τις ασίστ που είχαν.
«Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε ποιοτικούς παίκτες. Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνουν τα λάθη που κάνουν μέσα στο παιχνίδι. Είναι μεγάλο ταξίδι και όπως όλα στην ζωή χρειαζόμαστε χρόνο. Υπάρχουν παίκτες που έχουν περισσότερα παιχνίδια από προπονήσεις. Αν αρχίσεις να δουλεύεις με κάποιον και κατευθείαν έχεις αγώνες, δεν έχεις περίοδο προετοιμασίας, οπότε είναι λογικό. Τους εμπιστεύομαι. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε κάθε στιγμή που μπορούμε ώστε να φτάσουμε στο επίπεδο που χρειάζεται για το ελληνικό πρωτάθλημα και για την Ευρωλίγκα», είπε αναφορικά για τα λάθη και την ήττα.
«Δεν έχω να πω κάτι που ήδη δεν ξέρετε. Όλοι ξέρετε πως ήταν ως παίκτης και τώρα ως προπονητής έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην Μονακό, στην Εθνική. Είναι προφανές, μόνο συγχαρητήρια μπορώ να του δώσω». Αυτά ήταν τα λόγια του για τον Βασίλη Σπανούλη.
«Τα λάθη είναι το βασικό μας πρόβλημα και το ότι χάνουμε πολλές βολές. Είναι κάτι που φαίνεται και από τα στατιστικά. Πρέπει να παίζουμε πιο ήρεμα γιατί έχουμε περισσότερα λάθη από ασίστ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που χάσαμε και τα δύο ματς», τόνισε σχετικά με το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας, που δεν είναι άλλο από τα λάθη.

STOIXIMAN GBL 2026-2027 / ΑΡΗΣ – ΠΑΟ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
Για τους διεκδικητές του πρωταθλήματος είπε: «Μίλησα για αυτό στην αρχή της σεζόν. Είναι καλό για το μπάσκετ που έχουμε τον Άρη που είναι εξαιρετική ομάδα, τον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν και άλλες ομάδες που πρέπει να σέβεσαι, κανένα ματς δεν πρέπει να θεωρείται εύκολο».
Και για την ατμόσφαιρα των οπαδών του Άρη τόνισε: «Ένα πράγμα που ισχύει πάντα είναι ότι είναι εξαιρετική η ατμόσφαιρα για να παίξεις μπάσκετ. Τους αρέσει το μπάσκετ εδώ. Δεν έχει αλλάξει κάτι, συνεχίζουν να υποστηρίζουν την ομάδα τους. Μου αρέσει να το βλέπω. Είναι μία παράδοση για τους οπαδούς του Άρη».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Μπαρτζώκας για Φουρνιέ: «Το πρόγραμμα είναι να επιστρέψει με τον Ερυθρό Αστέρα»
- Λεβαδειακός-Αρης 3-0: Βρήκε σφυγμό, τον έχασε ο Αρης!
- Καρέτσας: «Ευλογία να είμαι πίσω στον αγωνιστικό χώρο - Εξαιρετική ομαδική εμφάνιση στο Μόναχο»
- ΑΕΛ - Ολυμπιακός Β': Τα έντονα παράπονα Καραπαπά για τη διαιτησία
- Θλίψη στον παγκόσμιο στίβο: Πέθανε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Κιάρα ΜακΓκίαν σε ηλικία 34 ετών
