ΠΑΟΚ Μεταγραφές: Το γαϊτανάκι με Τζόλη, Λημνιό και Δώνη και ο «βιώσιμος» δανεισμός

ΠΑΟΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Η διαδρομή που ακολούθησε ο ΠΑΟΚ μέχρι να καταλήξει στον Τάσο Δώνη, είχε «στάσεις» στους Δημήτρη Λημνιό και Χρήστο Τζόλη

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την απόκτηση του Τάσου Δώνη με τη μορφή δανεισμού, με τον Έλληνα ακραίο να είναι η τελευταία στάση της διαδρομής, η οποία περιελάμβανε τους Δημήτρη Λημνιό και Χρήστο Τζόλη.

Ρεμς και ΠΑΟΚ έχουν έρθει σε συμφωνία για τη μετακόμιση του Τάσου Δώνη στη Θεσσαλονίκη, με τη μορφή δανεισμού. Η συμφωνία των δυο πλευρών περιλαμβάνει μαι σειρά από όρους, μαζί με ρήτρα εξαγοράς των δικαιωμάτων του 26χρονου. Οι «ασπρόμαυροι» κατέληξαν στον Τάσο Δώνη ακολουθώντας μια διαδρομή στην αφετηρία της οποίας βρισκόταν ο Δημήτρης Λημνιός, ενώ… προσπέρασαν τον Χρήστο Τζόλη.

Ο τραυματισμός του Λημνιού

Το πρώτο όνομα Έλληνα που έπεσε στο τραπέζι, ήταν αυτό του Δημήτρη Λημνιού, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να είναι εκείνος που έθεσε θέμα επιστροφής του Βολιώτη ακραίου στην Τούμπα. Η βολοδοσκόπιση προθέσεων έγινε, ακολούθησαν οι πρώτες συζητήσεις αναφορικά με το στάτους του δανεισμού και όλα αυτά «πάγωσαν» με τη ρήξη χιαστού που υπέστη ο ποδοσφαιριστής στην αναμέτρηση της εθνική με αντίπαλο την Κύπρο στο Βόλο. Ο Λημνιός, μάλιστα, ήταν εκ των κορυφαίων της εθνικής στις αναμετρήσεις του Nations League στις οποίες αγωνίστηκε.

Το καθεστώς με Τζόλη

Ο πρώτος χρόνος του Χρήστου Τζόλη στη Νόριτς τον βρήκε μεταξύ πάγκου και κερκίδας, με μετρημένες συμμετοχές, σε μια σεζόν στην οποία η ομάδα του δεν κατάφερε να παραμείνει στην Premier League. Η Αγγλική ομάδα είναι διατεθειμένη να συζητήσει είτε την παραχώρησή του είτε τον δανεισμό του με ρήτρα εξαγοράς, η οποία μπαίνει κοντά στο ύψος του ποσού της μεταγραφής του από την ΠΑΟΚ (είχε παραχωρηθεί έναντι 11 εκ. Ευρώ). Ο ΠΑΟΚ αναζητά έναν «βιώσιμο» δανεισμό, μια συμφωνία που να μπορεί να μετατραπεί σε αγορά το ερχόμενο καλοκαίρι. Συζητήσεις ΠΑΟΚ – Τζόλη δεν υπήρξαν, παρά μόνο ενημέρωση για το status του δανεισμού.

Η απόφαση για Δώνη

Το όνομα του Τάσου Δώνη έπεσε στις συζητήσεις τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου. Ο εσωτερικές διαδικασίες ήταν διαφορετικές λόγω των είχαν συμβεί στο παρελθόν με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Δώνη αλλά και τις διαδικτυακές αντιπαραθέσεις στις οποίες είχε εμπλακεί ο Τάσος Δώνης, που περιλαμβάνει από αναρτήσεις στα social media μέχρι ανταλλαγές ύβρεων σε προσωπικά μηνύματα. Ο… οκγώδης εξωαγωνιστικός φάκελος έφτασε και στον Ιβάν Σαββίδη, και ο καθένας καταλαβαίνει πως, από τη στιγμή που η μεταγραφή – με τη μορφή δανεισμού – προχωράει, εγκρίθηκε και από τον μεγαλομέτοχο, ο οποίος είχε δικαστικές διαφορές με τον πατέρα Δώνη, διάρκειας πέντε ετών.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News