NBA: Διατηρείται και την επόμενη σεζόν το play-in τουρνουά

Το NBA και η Ένωση Παικτών συμφώνησαν να διατηρηθεί και την επόμενη σεζόν το play-in τουρνουά για την είσοδο στα playoffs.

Το NBA και η Ένωση Παικτών αποφάσισαν από κοινού να παραμείνει και τη νέα αγωνιστική σεζόν το play-in τουρνουά για την είσοδο στα playoffs.

Πρόκειται για το μίνι τουρνουά μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου, στο οποίο αναμετρώνται οι ομάδες που έχουν τερματίσει στις θέσεις 7-10 των δύο περιφερειών (Ανατολής και Δύσης). Ειδικότερα, η ομάδα με το 7ο καλύτερο ρεκόρ της περιφέρειας αντιμετωπίζει την αντίστοιχη ομάδα με το 8ο καλύτερο ρεκόρ, με τον νικητή να εξασφαλίζει την απευθείας πρόκριση στα Playoffs.

Ο ηττημένος του εν λόγω αγώνα, για να καταφέρει να προκριθεί στην postseason, χρειάζεται να επικρατήσει επί του νικητή του έτερου αγώνα του τουρνουά, στον οποίο διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι ομάδες με το 9ο και 10ο καλύτερο ρεκόρ της περιφέρειας.

Επί της ουσίας πρόκειται για μία… δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης για τις ομάδες που τερματίζουν στις θέσεις 9-10 της κανονικής περιόδου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως αρκετοί αστέρες του NBA είχαν εκφράσει αναφανδόν την πλήρη εναντίωσή τους στο play-in τουρνουά, με τον Λεμπρόν Τζέιμς, μάλιστα, να δηλώνει χαρακτηριστικά πως ο άνθρωπος που σκέφτηκε και υλοποίησε αυτή του την ιδέα, θα έπρεπε να… απολυθεί.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News