ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ: Τα ρεκόρ και οι στόχοι του με Μπαρτσελόνα και Αργεντινή

Ο Λιονέλ Μέσι πανηγύρισε το Copa America και αφού ο στόχος της κατάκτησης ενός τίτλου με την Αργεντινή επετεύχθη, πλέον σαλπάρει για νέες “περιπέτειες”. Ποια είναι τα ρεκόρ που θέλει να σπάσει και οι στόχοι που θέτει για το μέλλον;

Το Copa America κατέληξε στην Αργεντινή, με τον Μέσι να ξεσπά σε πανηγυρισμούς, αποτινάσσοντας από πάνω του το βάρος του να κατακτήσει ένα τρόπαιο με την «αλμπισελέστε».

Με τη συμφωνία για το νέο του συμβόλαιο, την επόμενη πενταετία στην Μπαρτσελόνα, είναι έτοιμος να πατήσει νέες κορυφές. Ακόμα και αυτός έχει κάποια ρεκόρ ακόμα να σπάσει, σε βάθος χρόνου.

Κυνηγάει τους πρώην συνοδοιπόρους

Θα βρεθεί στην Καταλονία για 18η σεζόν και απέχει πλέον 2 παιχνίδια, από το ρεκόρ του Τσάβι, των 151 συμμετοχών στο Champions League, περισσότερες δηλαδή από κάθε άλλον.

Ένας άλλος πρώην συνοδοιπόρος του, ο Ντάνι Άλβες, διατηρεί μία κορυφή που ο Μέσι στοχεύει να ξεπεράσει. Αυτήν των τίτλων τόσο σε συλλογικό επίπεδο, όσο και με την εθνική. Ο Βραζιλιάνος έχει 44 τίτλους στην προσωπική του τροπαιοθήκη, με τον Λίο να έρχεται ολοταχώς πίσω του, έχοντας 38.

Το σκοράρισμα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Όσον αφορά το σκοράρισμα, τα milestone που βλέπει μπροστά του είναι αυτά των 500 γκολ στη La Liga, και των 800 σε όλες τις διοργανώσεις. Στην Ισπανία αυτή τη στιγμή μετράει 473, ενώ συνολικά έχει 767.

Φυσικά ο αντίζηλός του Κριστιάνο Ρονάλντο και η μεταξύ τους κόντρα, που μπορεί να έσβησε κατάτι, μετά τη φυγή του Πορτογάλου από τη Ρεάλ, αλλά συνεχίζει να υπάρχει σε επίπεδο σκοραρίσματος. Ο Ρονάλντο προηγείται του Μέσι στα γκολ που αφορούν τη διοργάνωση του Champions League με 135, έναντι 120 του Αργεντίνου. Μία μάχη που μένεται και θα συνεχιστεί επί χόρτου τις επόμενες σεζόν.

Ο Μέσι παρόλα αυτά, έχει βάλει πλώρη για την κατάκτηση της χρυσής μπάλας. Αυτή, αν την κερδίσει, θα είναι η 7η της καριέρας του, με τον Κριστιάνο να έχει μείνει στις 5.

Του λείπει το Παγκόσμιο Κύπελλο

Όσο και αν το Copa America εξάγνισε τις πληγές των χαμένων τελικών τα προηγούμενα χρόνια, ο Λιονέλ Μέσι πάντα θα σκέφτεται το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι κάτι που του καταλογίζουν ακόμα οι Αργεντίνοι, αφού αυτόματα μπαίνει σε σύγκριση με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Μάλιστα ο Μάριο Κέμπες δήλωσε πως ό,τι και να κατακτήσει ο Μέσι, δε θα συγκριθεί με τον Ντιέγκο.

Ο Λίο σκέφτεται σίγουρα το Κατάρ, ένα τουρνουά που το 2022 θα γίνει χειμώνα. Αν βρίσκεται σε καλή κατάσταση σωματικά, πολύ πιθανόν να αποτελέσει τον Νο1 στόχο του για τη σεζόν εκείνη. Χωρίς να κάνει εκπτώσεις στις απαιτήσεις του με την Μπαρτσελόνα, αφού ένας ακόμα τίτλος Champions League θα κάνει ακόμα μεγαλύτερο τον μύθο του. Πολλώ δε μάλλον όταν ο ίδιος ο Λαπόρτα έχει υποσχεθεί πως θα φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα γύρω του, ώστε να διεκδικήσει το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News