ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Με Άννα Κορακάκη και Λευτέρη Πετρούνια η τελετή έναρξης (live)

Πέρασαν από χίλια κύματα, αλλά εν τέλει οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι εδώ. Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την Τελετή Έναρξης με την Άννα Κορακάκη και τον Λευτέρη Πετρούνια να ανοίγουν την παρέλαση.

Η παράδοση που ξεκίνησε το 1928 στο Άμστερνταμ και θέλει την Ελλάδα να παρελαύνει πάντα πρώτη στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων τηρείται, ασφαλώς, και στο Τόκιο 2020, όμως για πρώτη φορά συμβαίνουν δύο τινά. Ο σημαιοφόρος δεν ήταν ένας, αλλά δύο, ένας άνδρας και μία γυναίκα, ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Άννα Κορακάκη. Οι δύο χρυσοί ολυμπιονίκες του Ρίο, μάλιστα, έγιναν οι πρώτοι εκπρόσωποι της ενόργανης γυμναστικής και της σκοποβολής, αντίστοιχα, που λαμβάνουν την ύψιστη τιμή να ανοίξουν με την ελληνική σημαία στα χέρια τους, την παρέλαση των αθλητών, ένα τελετουργικό που εκκίνησε το 1908.

«Είναι η πρώτη φορά που θα κρατήσω την ελληνική σημαία και είμαι ενθουσιασμένη και πολύ υπερήφανη που θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου. Είναι τεράστια τιμή να κρατάς τη σημαία της πατρίδας σου» δήλωσε στους διοργανωτές η Άννα Κορακάκη και συνέχισε: 

«Ευχαριστώ την ΕΟΕ, που μου έκανε την τιμή. Πραγματικά δεν μπορώ να περιμένω. Χθες το βράδι, μετά βίας κοιμήθηκα από τον ενθουσιασμό μου.

Μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ξέραμε αν θα επιτραπεί και σε άλλους αθλητές να παρελάσουν, οπότε είναι σημαντικό που τελικά θα μας συνοδεύσουν συναθλητές μας στο στάδιο».

Συνολικά παρελαύνουν 205 χώρες, συν την ομάδα των προσφύγων. H Ρωσία, εξακολουθεί να τελεί υπό τιμωρία, ωστόσο, μεμονωμένοι Ρώσοι αθλητές μπορούν να αγωνιστούν, αλλά χωρίς τα διακριτικά της χώρας τους.

Την Ελλάδα στην παρέλαση ακολουθούν οι πρόσφυγες και μετά όλες οι υπόλοιπες χώρες με αλφαβητική σειρά βάσει του γιαπωνέζικου αλφαβήτου. Η διοργανώτρια εισέρχεται τελευταία. Σημαιοφόροι της Ιαπωνίας, η 22χρονη δις παγκόσμια πρωταθλήτρια της πάλης Γιούι Σουσάκι και ο 23χρονος ΝΒΑερ, Ρούι Χατσιμούρα.

Την τελετή έναρξης μπορείτε να την παρακολουθήσετε “ζωντανά” εδώ

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News