ΤΟΚΙΟ 2020: Ας ξεκινήσουν οι αγώνες!

Ο Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας, Ναρουχίτο κήρυξε την έναρξη των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων. Τελευταία λαμπαδηδρόμος η Ναόμι Οσάκα.

Χωρίς φιλάθλους, δίχως πολλά εφέ, αλλά με έμφαση στο συναίσθημα και πολλά ειρηνικά μηνύματα, η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων έλαβε χώρα πριν από λίγο στο Japan National Stadium.

Η εκδήλωση είχε, όπως πάντα, έντονο ελληνικό χρώμα με την είσοδο της ελληνικής ομάδας πρώτης στον αγωνιστικό χώρο και σημαιοφόρους την Άννα Κορακάκη και τον Λευτέρη Πετρούνια, αλλά και την ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου που έγραψε ο Κωστής Παλαμάς και «έντυσε» μουσικά ο Σπύρος Σαμάρας.

Η δύναμη του αθλητισμού, η ειρήνη, η αλληλεγγύη και το ευ αγωνίζεσθαι, αρχές που διέπουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα υπογραμμίστηκαν από την επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής, Σέικο Χασιμότο,

αλλά και τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Λίγο πριν την  ατμόσφαιρα δόνησε το Imagine το τραγούδι που έγραψε ο Τζον Λένον με την Γιαπωνέζα σύντροφό του, Γιόκο Όνο την άνοιξη του 1971 και αποτελεί Ύμνο στην Ειρήνη.

Την έναρξη των Αγώνων κήρυξε επίσημα η Α.Μ., Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας, Ναρουχίτο,

για να ακολουθήσει η ο Ολυμπιακός Ύμνος και η έπαρση της Ολυμπιακής σημαίας και  αμέσως μετά η συμβολική απελευθέρωση περιστεριών υπό τους ήχους του Wings to Fly ερμηνευμένο από την Σκωτσέζα Σούζαν Μπόιλ.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν και η παρουσίαση των πικτογραμμάτων από το 1964 που πρωτοπαρουσιάστηκαν στο Τόκιο για να βοηθήσουν τους ξένους επισκέπτες και τις αποστολές να ξεχωρίζουν τα αθλήματα!

Η τελετή, στην οποία συμμετείχαν 3.200 άνθρωποι, έκλεισε με την είσοδο της τελευταίας λαμπαδηδρόμου που ήταν η διάσημη τενίστρια, Ναόμι Οσάκα, η οποία άναψε το βωμό, που ήταν μια μικρογραφία του όρους Φούτζι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News