ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ 82-70: Τρίτη νίκη της Εθνικής στον όμιλο, με Σλοβενία αύριο για καλύτερο πλασάρισμα

Η Ελλάδα επικράτησε του Ισραήλ με 82-70 στην 4η αγωνιστική του European Challenger και περιμένει να παίξει με τη Σλοβενία για τις διασταυρώσεις αύριο στις 18:00.

Η Ελλάδα πήρε την τρίτη της νίκη, σε τέσσερις αγώνες, στο European Challenger U20, με κορυφαίους τους Τανούλη και Καράμπελα. Επικράτησε 82-70 του Ισραήλ και έχει προκριθεί δεδομένα στην επόμενη φάση, αφού μένει μόνο ο αυριανός αγώνας με τη Σλοβενία για το καλύτερο πλασάρισμα στον όμιλο.

Οι Ισραηλινοί πήγαν με συνταγή… Βελγίου, αλλά δεν κατάφεραν, παρόλο που ο Γιαέλ Μελαμέντ σκόραρε 23 πόντους, μάζεψε 5 ριμπάουντ και είχε 3 ασίστ.

7 λαθη στα πρώτα 11′ λεπτά

Η Ελλάδα τα βρήκε και πάλι δύσκολα στο ξεκίνημα. Οι Ισραηλινοί κόπιαραν τους Βέλγους και ανέκοψαν την επιθετική λειτουργία της Εθνικής με μία ζώνη 2-3. Η διαφορά ήταν πως δεν έχουν την αθλητικότητα των Βέλγων, ώστε να χτυπήσουν με συνέπεια στο τρανζίσιον.

Τα λάθη στο ξεκίνημα (7 στο δεκάλεπτο) και 14 στο ημίχρονο, μαζί με το 1/10 3π, έβαλαν τους Ισραηλινούς να προηγούνται. Σε εκείνο το διάστημα ήταν ο Γιώργος Τανούλης που έκανε τα πάντα στο παρκέ. Λειτούργησε τόσο ως σκαλοπάτι στο high post, για να σπάσει τη ζώνη, όσο και ως σκόρερ, αφού έβαλε τους 11 από τους 20 πόντους του (7/10 εντός πεδιάς, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ) στο πρώτο ημίχρονο.

Η πίεση στην μπάλα έδωσε τη λύση

Με το ίδιο μοτίβο που κινήθηκε σε όλο το τουρνουά η Ελλάδα, άλλαξε τον ρου του αγώνα με την πίεση πάνω στην μπάλα. Παρά τα 5/12 τρίποντα των Ισραηλινών στο ημίχρονο, οι γκαρντ δεν μπορούσαν να ορίσουν το τέμπο. Ο Καράμπελας κάνει καταπληκτική δουλειά στον τομέα αυτό σε όλο το τουρνουά. Ο Ζώης μάλιστα ανέβασε και επιθετικά, κατακόρυφα, την απόδοση του, τελειώνοντας με 10 πόντους, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ, αλλά και 7 λάθη.

Τα ποσοστά ανέβηκαν, το παιχνίδι τελείωσε

To 36-27 του ημιχρόνου διατηρήθηκε, παρά τις προσπάθειες των Ισραηλινών. Η Ελλάδα ανέβασε το ποσοστό της και έφτασε να σουτάρει με το “φτωχό πλην τίμιο” 9/25. Συνεπικουρούμενο με τα 14 επιθετικά ριμπάουντ που έδωσαν 8 περισσότερους πόντους (8-0), έδωσε την ασφάλεια στην ομάδα του Μανουσέλη να κρατήσει μέχρι το τέλος το προβάδισμα, παρά τη μουντζούρα των 22 λαθών.

Επόμενο παιχνίδι για την Ελλάδα είναι αύριο (24/7) στις 18:00 με τη Σλοβενία, που έχει 3/3 και αντιμετωπίζει τη Ρωσία αργότερα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News