ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: Τα αποθεωτικά λόγια του Αϊζάια Τόμας

Ο θρυλικός Αϊζάια Τόμας έπλεξε το εγκώμιο του Γιάννη Αντετοκούνμπο για την εμφάνιση του στο Game 6 των NBA Finals και στάθηκε στη σημασία του επιτεύγματος.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει κερδίσει τον θαυμασμό σύμπασας της μπασκετικής υφηλίου, αναγκάζοντας ακόμα και τα «ιερά τέρατα» του αθλήματος να υποκλιθούν μπροστά του. Ο δις πρωταθλητής του NBA με τους Ντιτρόιτ Πίστονς, MVP των NBA Finals του 1990 και μέλος του Hall of Fame, Αϊζάια Τόμας, απέτισε – με τη σειρά του – φόρο τιμής στον απόλυτο πρωταγωνιστή της φετινής σεζόν, τοποθετώντας την εμφάνισή του στο Game 6 των τελικών δίπλα σε εκείνες άλλων εμβληματικών προσωπικοτήτων, όπως των Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και Σακίλ Ο’Νιλ.

«Θα έλεγα ότι ήταν μία από τις πιο ιστορικές εμφανίσεις που έχουμε δει σε τελικούς. Παρακολούθησα ζωντανά το παιχνίδι, έκανε κάποια φοβερά καρφώματα. Επίσης, έβαλε 17/19 βολές. Έκανε το καλύτερο του παιχνίδι σε έναν τελικό και αυτό, θα το θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή.

Ήταν μία εμφάνιση ανάλογη του Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, του Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και του Σακίλ Ο’Νιλ. Δεν ήταν εμφάνιση στο επίπεδο του Ντιρκ Νοβίτσκι ή του Καρλ Μαλόουν. Ήταν στο επίπεδο των γιγάντων της εποχής μου».

Μάλιστα, ο βετεράνος θρύλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός πως ο Γιάννης κατάφερε να ανέβει στην κορυφή του NBA με την ομάδα που τον επέλεξε στο Draft του 2013 και όχι με κάποια «superteam», ακολουθώντας το δύσβατο αλλά συνάμα και πιο θαυμαστό δρόμο προς την πεμπτουσία.

«Η δήλωσή του ότι αυτό το πρωτάθλημα σήμαινε περισσότερα από το να πήγαινε σε μία superteam ήταν σαφής, αληθινή και ορθή. Αυτό που βιώνει με τους φιλάθλους των Μπακς και την κοινωνία του Μιλγουόκι, οι αναμνήσεις που έχει φτιάξει εκεί, θα μείνουν για πάντα. Δεν το καταφέρνεις αυτό πηγαίνοντας σε μία super team. Τέτοια σχέση με τους φιλάθλους αποκτάς μόνο αν κάνεις αυτό που έκανε ο Ολάζουον με το Χιούστον, εγώ με το Ντιτρόιτ, ο Νοβίτσκι με το Ντάλας ή και ο Τζόρνταν με το Σικάγο.

Περνάς όλες τις δύσκολες φάσεις, όλα τα σκαμπανεβάσματα, το συναίσθημα του να ραγίζει η καρδιά σου για χρόνια και μετά από τις αποτυχίες ανεβαίνεις και νικάτε μαζί. Όταν ξεκινάς από τον πάτο και φέρνεις τον οργανισμό και την ομάδα στην κορυφή, η σύνδεση που έχεις με την κοινωνία και τους φιλάθλους δε συγκρίνεται με τίποτα άλλο. Αυτό έχει χτίσει ο Γιάννης στο Μιλγουόκι».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News