ΤΟΚΙΟ 2020: Τσιτσιπάς για Σάκκαρη σερβίρουν για την πρόκριση

Η Βασιλεία Καραχάλιου συνεχίζει τη μάχη της στα Laser Radial με δύο ακόμα ιστιοδρομίες, άλλη μια πρόκληση περιμένει τον Στέφανο Τσιτσιπά, την Μαρία Σάκκαρη και τον Παναγιώτη Γκιώνη, ενώ η εθνική ομάδα πόλο αντιμετωπίζει την Ιταλία.

Η Βασιλεία Καραχάλιου έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στα Laser Radial με τις σημερινές της εμφανίσεις στις δύο ιστιοδρομίες που πραγματοποιήθηκαν στην Ενοσίμα. Με μια 6η και μια 1η θέση είναι πλέον δεύτερη στην κατάταξη με 9 βαθμούς ποινής με έξι κούρσες να απομένουν για να ολοκληρωθεί το αγώνισμα. Ο Βύρων Κοκκαλάνης είχε δύο πολύ καλές εμφανίσεις (5η και 8η θέση), αλλά δε τερμάτισε στην 5η ιστιοδρομία και πλέον είναι 11ος με 48 β.π., 29 πίσω από την τρίτη θέση. Απομένουν έξι ιστιοδρομίες για να πέσει η αυλαία στα R:SX ανδρών, αλλά και των γυναικών, όπου η Κατερίνα Δίβαρη ήταν σήμερα 20η, 20η και 23η και είναι στην 21η θέση της κατάταξης με 97 βαθμούς ποινής.

Εύκολη νίκη για τη Μαρία Σάκκαρη στο 2ο γύρο του τουρνουά τένις, με σκορ 6-1, 6-2 επί της Σέρβας Νίνα Στογιάνοβιτς.

Ο Απόστολος Χρήστου προσπάθησε, αλλά η κακή στροφή στο γύρισμα στα 50 μ. τον άφησε 5ο στη σειρά του στα 100 μ. ύπτιο, 11ο στο σύνολο και εκτός τελικού. Ο χρόνος του, 53.41, ήταν μακριά από τις πραγματικές του δυνατότητες.

Ο Νίκος Μαυρομάτης τα πήγε καλύτερα στη δεύτερη μέρα του σκιτ και με 24 και 25 (αλάνθαστος) πόντους στον 4ο και στον 5ο γύρο κατατάχθηκε 20ος (στους 30 αθλητές).

Δεν τα πήγε καλά ο Περικλής Ηλίας στην ορεινή ποδηλασία. Έμεινε τρεις γύρους πίσω από τους πρώτους αθλητές, με αποτέλεσμα να μην τερματίσει και να καταταγεί 35ος σε σύνολο 38 αθλητών που εκκίνησαν.

Απογοήτευση και από την εμφάνιση της Δώρας Γκουντούρα στη σπάθη, η οποία ηττήθηκε στον 1ογύρο από τη Γιαπωνέζα Μισάκι Εμούρα με 15-8.

Μετάλλιο, χάλκινο, αλλά με τα χρώματα της Γερμανίας, πήρε ο γεννημένος στο Άουγκσμπουργκ από Έλληνες γονείς (από την Ορεστιάδα) Σιδέρης Τασιάδης στο σλάλομ του κανό. Ο Σιδέρης ήταν 2ος στο Λονδίνο και 5ος στο Ρίο. 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΡΙΟ

Διπλή ελληνική εκπροσώπηση στο τένις αύριο με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη, να παίζουν και οι δύο στο κεντρικό κορτ για τον 2ο και 3ο γύρο αντίστοιχα του Ολυμπιακού τουρνουά. Ο Στέφανος (No 4) στις 5 το πρωί κόντρα στον Αμερικανό Φράνσις Τιαφό (Νο 54) από τον οποίο ηττήθηκε στο πρόσφατο Wimbledon και η Μαρία (No 19) ενάντια στην Ελίνα Σβιτόλινα από την Ουκρανία (No 6), στο τρίτο ματς της ημέρας, δηλαδή μετά τις 08:00. Ο Στέφανος έχει ρεκόρ 1-1 με τον Τιαφό και η Μαρία 2-1 υπέρ της με τη Σβιτόλινα.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SAKKATTACK (@mariasakkari)

Ο Παναγιώτης Γκιώνης (Νο 49) δίνει στις 04:00, τον μεγάλο αγώνα με τον Νοτιοκορεάτη Γιούνγσικ Τζέουνγκ (No 13) για μια θέση στους «16». Το ματς είναι το πρώτο του προγράμματος και θα γίνει στο τραπέζι 1, επομένως λογικά θα το δούμε “ζωντανά” από την ΕΡΤ.

Πρώτη συμμετοχή για τον ελληνικό τζούντο στο Τόκιο με τον Αλέξη Ντανατσίδη στα -81 κ. να κοντράρεται με τον Καναδό Αντουάν Βαλουά-Φορτιέ, έναν εξαιρετικό αθλητή, που ήταν 3ος στο Λονδίνο το 2012 και 7ος στο Ρίο το 2016, ενώ έχει στη συλλογή του και τρία μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (ένα αργυρό και δύο χάλκινα). Οι αγώνες ξεκινάνε στις 05:00 στην αρένα Nippon Budokan και ο πρωταθλητής μας θα αγωνιστεί στο πρώτο τατάμι, έβδομο παιχνίδι στη σειρά, άρα μετά τις 06:00.

Στις 06:05 ξεκινά η 5η ιστιοδρομία στα Laser Radial, όπου η Βασιλεία Καραχάλιου βρίσκεται στη 2ηθέση της γενικής κατάταξης και μετά τις 07:00 θα γίνει και η 6η κούρσα (σ.σ. δεν θα μάθουμε αν κατακτά μετάλλιο πριν την Κυριακή που διεξάγεται η 10η και τελευταία κούρσα). Στις 07:05 ξεκινάνε τα Finn με τον Γιάννη Μιτάκη στην τρίτη ολυμπιακή συμμετοχή του. Ήταν 14ος στο Λονδίνο, και 11ος στο Ρίο. Μετά τις 08:00 θα ακολουθήσει άλλη μία ιστιοδρομία.

Μετά τη μεγάλη νίκη επί της Ουγγαρίας, η εθνική ομάδα πόλο δίνει το δεύτερο παιχνίδι της για τον 1ο όμιλο ενάντια στην Ιταλία στις 09:30.

Ελληνικές συμμετοχές και στα προκριματικά της κολύμβησης. Στις 13:16 ο Απόστολος Χρήστου πέφτει στα 100 μ. ελεύθερο στην 7η σειρά (1η διαδρομή) με φετινό ατομικό και πανελλήνιο ρεκόρ 48.39, που είναι η 21η επίδοση μεταξύ των συμμετεχόντων. Μονή θα είναι τελικά η ελληνική παρουσία στα 800 μ. ελεύθερο με τον Δημήτρη Μάρκο (27ος με 7:53.07), ο οποίος αγωνίζεται στη 2η σειρά (3η διαδρομή) στις 14:21. Ο Εγγλεζάκης, ο οποίος θα αγωνιζόταν στην 3η σειρά (3η διαδρομή) στις 14:31, δυστυχώς απέσυρε την συμμετοχή του εξαιτίας ενός τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News