Tιάγκο Σίλβα: Κάποτε στη Ρωσία παραλίγο να του κόψουν τον πνεύμονα!

Ο Τιάγκο Σίλβα εντυπωσιάζει με την Τσέλσι ακόμα και στα 37 του χρόνια. Κι έχει βάλει στόχο να παίζει ως τα 40 του. Κι όμως η καριέρα του θα μπορούσε να είχε τερματιστεί το 2005, όταν διαγνώστηκε με μια σπάνια αρρώστια.

Τον χειμώνα του 2005 ο 20χρονος τότε Τιάγκο πήγε από την δεύτερη ομάδα της Πόρτο στη Ντιναμό Μόσχας, η οποία διέθετε και άλλους Βραζιλιάνους: Ντέρλεϊ, Σισέρου κλπ. Όμως στην πρώτη κιόλας προπόνηση παρουσίασε ανησυχητικά συμπτώματα (πυρετό, βήχα, βραχνάδα στη φωνή) και κατέληξε στο νοσοκομείο.

Η ομάδα του φοβήθηκε ότι είχε κολλήσει AIDS. Οι εξετάσεις που έκανε έδειξαν ίχνη στον δεξιό πνεύμονα από τον βάκιλο Koch που είναι υπεύθυνος για τη φυματίωση. Αμέσως στάλθηκε σε ένα σανατόριο και τέθηκε σε καραντίνα.

Οι συνθήκες διαμονής εκεί ήταν άθλιες, το φαγητό δεν τρωγόταν. Μόνη του παρηγοριά ήταν μια μικρή τηλεόραση με αποκωδικοποιητή και μερικά βιντεοπαιχνίδια. Και το χειρότερο δεν ήταν αυτό.

Όπως αποκάλυψε αργότερα ο Βραζιλιάνος αμυντικός οι γιατροί θέλανε να του αφαιρέσουν μέρος του πνεύμονα. Κάτι τέτοιο θα έβαζε τέλος στην καριέρα. Ευτυχώς παρενέβη ο ατζέντης του, ο γνωστός μας Ζόρζε Μέντες που φρόντισε να του βρει μια καινούργια ομάδα στη Βραζιλία.

Αυτή ήταν η Φλουμινένσε στην οποία διέπρεψε για τρία χρόνια με αποτέλεσμα να κάνει μεταγραφή στη Μίλαν. Στη συνέχεια ήρθε η Παρί Σεν Ζερμέν, η Τσέλσι και φυσικά η εθνική Βραζιλίας με την οποία έχει καταγράψει πάνω από 100 συμμετοχές. 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News